Enhedslisten vælger afløser for borgmester tirsdag aften

Tirsdag aften vælges en afløser til posten som teknik- og miljøborgmester i København. Der er ti mulige kandidater.

En kvinde blev voldtaget af et højtstående bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København - og voldtægten skete i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens hjem.

Sådan lyder anklagen, som den nu varetægtsfængslede mand, der var en del af bestyrelsen i København, skal forholde sig til.

Den alvorlige sag har rystet Ninna Hedeager Olsen i en sådan grad, at hun, kort efter sagen kom frem, besluttede at fratræde sit embede som borgmester på ubestemt tid.

- Af professionelle årsager er jeg blevet opfordret til at trække stikket i en kortere periode, skrev borgmesteren på sin Facebook-profil.

Siden har partiet internt arbejdet på at sætte ansigt og navn på hendes afløser, mens hun er sygemeldt.

Nu oplyser partiets gruppeformand i Borgerrepræsentationen, at bestyrelsen vil komme frem til en afløser tirsdag aften.

 

10 medlemmer er i spil

Mandag aften afholdt Enhedslistens gruppe i Borgerrepræsentationen et møde for at klarlægge, hvem der skal erstatte teknik- og miljøborgmesteren under hendes sygemelding, eller hvordan sagen skal håndteres på af gruppen på Københavns Rådhus.

Det bekræfter gruppeformand Karina Vestergård Madsen overfor TV 2 Lorry.

Enhedslistens gruppe i Borgerrepræsentationen består af i alt 10 medlemmer foruden borgmesteren, og det er blandt de ni, at en eventuel afløser skal findes.

Enhedslisten i Borgerrepræsentationen

"Gruppen har drøftet sagen, og vi har givet vores indstilling til det videre forløb til (Enhedslisten i, red.) Københavns bestyrelse."

"Bestyrelsen holder møde i aften (tirsdag, red.) og træffer, som den øverste myndighed, den endelige beslutning", skriver Karina Vestergård Madsen i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få at vide, hvilken politiker BR-gruppen indstiller til Ninna Hedeager Olsens hverv, mens hun er sygemeldt, eller hvordan sagen ellers skal håndteres.