Enhedslisten: Undersøg 17.000 sygedagpengesager

Københavns Kommune bør undersøge 17.000 sager om sygedagpenge. Det mener Enhedslisten efter Højesteret har underkendt kommunens praksis.

Foto: TV 2 Lorry

Skal kommunen selv undersøge om syge københavnere er blevet snydt eller er det nok at indrykke annoncer i aviserne, der informerer borgerne om klagemuligheder?

Det er kernen i en konflikt i Københavns Kommune, hvor 17.000 modtagere af sygedagpenge muligvis kan have penge til gode.

Kommuner havde ulovlig praksis

En dom fra Højesteret slår nemlig fast, at landets kommuner har haft en ulovlig praksis og uberettiget stoppet udbetalingen af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft. I Københavns Kommune kan det dreje sig om fejl i op mod 17.000 sager.

Et flertal i Beskæftigelses- og integrationsudvalget med borgmester Anne Mee Allerslev i spidsen, ønsker at indrykke annoncer i lokalaviser, der orienterer om muligheden for at klage. Men det er ikke nok, mener Enhedslisten:

- Københavnerne skal være sikre på at de får den rigtige behandling af kommunen. Her har Højesteret klart sagt, at kommunen har handlet ulovligt og derfor skal vi selvfølge sikre, at alle borgere får det de har krav på, siger Enhedslistens medlem af udvalget Hassan Nur Wardere i en pressemeddelelse.

Skærpende omstændighed når det er syge borgere

Ligeledes mener Enhedslisten, at det er en skærpende omstændighed, at der er tale om syge medborgere:

- Sygemeldte borgere har ikke nødvendigvis selv ressourcerne til at finde ud af, hvordan de skal klage og det er ikke sikkert, at de læser lokalaviser. Så jeg mener vi har en særlig forpligtigelse til at komme til bunds i sagen fra kommunen side, siger Ninna Hedeager Olsen.

Sagen om sygedagpenge kommer kort tid efter at Københavns Kommune måtte tilbagebetale over 22 millioner kroner til kontanthjælpsmodtagere, der uretmæssigt var blevet trukket i deres ydelse som følge af den gensidige forsørgerpligt.

Sagen tages op i Borgerrepræsentationen torsdag den 21. januar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik