Enhedslisten udpeger vikar for sygemeldt borgmester

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten er sygemeldt efter mistanke om en voldtægtsepisode i hendes hjem. Nu har Enhedslisten udpeget en vikar til posten.

Enhedslisten i København har besluttet at indsætte en regulær vikar for Ninna Hedeager Olsen, der er Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse onsdag aften.

Ninna Hedeager Olsen har været sygemeldt siden det kom frem, at et medlem af partitoppen i Enhedslistens afdeling i København blev sigtet for voldtægt i borgmesterens eget hjem.

- Det har på alle måder været nogle frygtelig dage. Jeg er i gode hænder, og det ved jeg offeret også er. Af professionelle er jeg blevet opfordret til at trække stikket i en kortere periode, skrev Ninna Hedeager Olsen i en opdatering på Facebook den 7. april, efter episoden så dagens lys i medierne.

"En kortere periode" syntes i første omgang at være ganske kort tid, da Enhedslisten i første omgang den 9. april udlod at pege på en erstatning for borgmesteren.

- Enhedslisten Københavns bestyrelse har besluttet, at der ikke udpeges en vikar for Ninna Hedeager Olsen. Vi forventer at hun vender hurtigt tilbage og mener derfor ikke det er nødvendigt lige nu, udtalte Maria José Nielsen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København i den forbindelse.

Gruppeformand vikarierer i borgmestersædet

Onsdag aften, godt to uger efter den første udmelding fra Enhedslisten i København, står det dog klart, at der kommer en afløser til borgmesterposten.

Her indtræder partiets gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Karina Vestergaard Madsen, som vikar på posten fra på fredag.

Gruppeformand i Enhedslisten Københavns Borgerrepræsentation, Karina Vestergaard Madsen, indtræder som vikar i embedet som Teknik- og Miljøborgmester.
Gruppeformand i Enhedslisten Københavns Borgerrepræsentation, Karina Vestergaard Madsen, indtræder som vikar i embedet som Teknik- og Miljøborgmester.
Foto: Enhedslisten / Presse

- Vi ser alle frem til at få Ninna tilbage på posten, men indtil da er jeg klar til at passe forpligtelserne som borgmester. Jeg ved at det er en stor opgave og jeg vil gøre mit bedste for at løse den, udtaler Karina Vestergaard Madsen i en pressemeddelelse.

Hun bakkes op af Maria José Nielsen fra partiets bestyrelse.

- Vi har fuld tillid til at vores gruppeformand Karina Vestergaard Madsen kan varetage hvervet indtil Ninna Hedeager Olsen er tilbage, siger hun.

Hvorvidt den midlertidige indsættelse af Karina Vestergaard Madsen betyder, at Ninna Hedeager Olsens sygemelding bliver længere end den "kortere periode", hun først annoncerede, er uvist.

Borgmester selv befamlet

I sagen om den påståede voldtægt i Ninna Hedeager Olsens eget hjem er det senest kommet frem under andet retsmøde, at borgmesteren selv blev befamlet af manden, som senere skal have voldtaget en anden kvinde.

Det skete, da i alt fire personer sov i borgmesterens seng efter en fest.

Den forurettede kvinde skulle på grund af træthed og/eller alkohol have været ude af stand til at sige fra.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere