Enhedslisten udpeger ikke vikar for sygemeldt borgmester

Tirsdag aften besluttede bestyrelsen i Enhedslisten København, at der ikke skal udpeges en afløser for for teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, der er sygemeldt efter voldtægtssag.

Enhedslisten København har tirsdag aften afholdt bestyrelsesmøde. Her besluttede bestyrelsen ikke at udpege en vikar for teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Det skyldes, at man forventer, at hun vender hurtigt tilbage. Sagen var på dagsordenen, efter borgmesteren valgte at trække stikket i søndags den 7. april.

Ninna Hedeager Olsen har valgt at holde en pause, efter at der begået en voldtægt i borgmesterens hjem natten til den 1. april.

Et nu tidligere bestyrelsesmedlem hos Enhedslisten København er varetægtsfængslet i sagen.

Bestyrelsesmedlem, Maria Nielsen, udtaler på vegne af Enhedslisten København:

- Enhedslisten Københavns bestyrelse har besluttet, at der ikke udpeges en vikar for Ninna Hedeager Olsen. Vi forventer at hun vender hurtigt tilbage og mener derfor ikke det er nødvendigt lige nu. Vi vurderer selvfølgelig sagen løbende. Det her følger jo efter en forfærdelig sag og jeg håber på forståelse for at jeg ikke kan sige mere, af hensyn til offeret og politiets efterforskning.

Trækker stikket efter voldtægtssag

Ninna Hedeager Olsen meddelte søndag i et Facebook-opslag, at hun ”trækker stikket i en kortere periode”. Årsagen er en meget omtalt voldtægtssag, hvor et mandligt bestyrelsesmedlem af Enhedslisten København er sigtet for at have voldtaget en kvinde.

I opslaget skrev Ninna Hedeager Olsen, at hun var dybt berørt af sagen, at hun kendte parterne og at overgrebet havde fundet sted i hendes hjem.

TV 2 skriver på baggrund af indblik i retsbogen, at det tidligere mandag kom frem, at manden er sigtet for at have skaffet sig vaginalt samleje med den forurettede kvinde, ”der som følge af alkoholindtag og/eller træthed befandt sig i en tilstand eller situation, i hvilken hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen”.

Ifølge sigtelsen skete episoden på et tidspunkt mellem 31.marts klokken 00.00 og 1. april cirka klokken 10.