Enhedslisten er lydhøre over for ønsket om en mere kølig metro

Pendlernes frustration over den manglende aircondition i metro møder forståelse hos Enhedslistens medlem af Metrobestyrelsen.

Det har været mere eller mindre ulideligt at rejse med metroen denne rekordvarme sommer, og det har givet et hav af sure miner hos metropassagererne, der efterlyser aircondition i togene.

quote De har jo fuldstændig ret. Det er jo som en sauna dernede.

Charlotte Lund (EL), medlem af Metroselskabets bestyrelse 

Torsdag i sidste uge tog TV 2 Lorry en tur med metroen på en af sommerens varmeste dage, hvor vi målte over 31 grader inde i et af togene.

Enhedslistens Charlotte Lund, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og et af de ni medlemmer i Metroselskabets bestyrelse, forstår godt passagerernes frustrationer.

- De har jo fuldstændig ret. Det er jo som en sauna dernede, siger hun.

Metropendlernes repræsentant Tina Weber forsøger i dag at få politikerne i metrobestyrelsen fra henholdsvis Frederiksberg og Københavns Kommune på banen, så der én gang for alle kan blive gjort noget ved den manglende aircondition.

Et hav af henvendelser

Tina Weber fået et hav henvendelser fra utilfredse medlemmer, og efter længere tids dialog med Metroselskabet har hun mistet tålmodigheden.

- Det har måske været svært at være forberedt på det her, siger Charlotte Lund fra Enhedslisten.

- Men jeg synes i høj grad, at det er noget, vi skal kigge på for at se, om ikke det kan forbedres. For det er vilkår, der er udfordrende - særligt måske for folk, der ikke har et godt helbred, siger hun.

Pendlertalsmand Tina Weber foreslår, at der bliver afsat flere penge, så der kan blive fundet en mere permanent løsning på problemet, end at selskabet blot nøjes med at dele vand ud.

Også det forslag er Charlotte Lund villig til at tage op med hendes kolleger i bestyrelsen og på rådhuset.

- Hvis de her varme somre er kommet for at blive, så må vi jo tilpasse metroen. Så det bliver mere tåleligt for passagererne. Så det synes jeg, vi skal tage videre i bestyrelsen, siger hun.

Men risikerer man så ikke at bruge nogle penge på en foranstaltning, som ville have været rar i år, men ikke er helt så nødvendig på en normal dansk sommer?

- Jo, det kan man sagtens forestille sig. Derfor tror jeg også, det vil være fornuftigt at sætte nogle fagfolk til at kigge på det og se, hvad man kan gøre, og hvad der langsigtet vil være mest fornuftigt. Men der er jo en risiko at, at de her varme somre vil fortsætte, og det skal vi slevfølgelig forberede sig på, siger Charlotte Lund.

Der skal ikke kun uddeles vand i lufthavnen

Charlotte Lund mener samtidig, at det vil være en god idé at udvide tiltaget, hvor Metroselskabet på de ekstraordinært varme dage deler vand ud ved lufthavnen, så det også omfatter andre metrostationer.

- Det er et godt forslag fra pendlerne, så det synes jeg bestemt, vi skal tage med videre, siger hun.

TV 2 Lorry har i dag også været i kontakt med næstformændene i metroselskabets bestyrelse - Lars Weiss, der repræsenterer København - og Jørgen Glenthøj, der repræsenterer Frederiksberg. De har ikke ønsket at udtale sig, men henviser i stedet til metroselskabets bestyrelsesformand og direktion.

Allerede i sidste uge beklagede selskabet dog de gener, som passagererne har oplevet på grund af varmen.

Nedenfor kan du se et indslag fra torsdag i sidste uge, hvor TV 2 Lorry medbragte et termometer i metroen.

Passagererne i den københavnske metro er ved at smelte i hedebølgen. I dag tog Metroselskabet konsekvensen og delte vand ud til metropassagerer fra lufthavnen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere