En ny, ikonisk bygning er åbnet: Sådan ser den ud

Et nyt markant vartegn blev i dag indviet i København - de op til 16 etager høje kobbertårne kaldet Axel Towers.

De kobberfarvede tårne har længe stukket i vejret ved Axeltorv, der ligger på grunden overfor Tivoli, hvor Scala tidligere lå.

Og tirsdag åbnede dørene endelig op for offentligheden med Kronprins Frederik som den første gæst. Han klippede snoren over med blandt andre overborgmester, Frank Jensen, Soc. Dem., ved sin side.

 
 

- Det er jo en ikonisk bygning. En bygning, der giver rigtig meget til København og til området her. En bygning, der rejser og løfter området over for det smukke Tivoli mellem Rådhuset og Hovedbanegårdne. Her har vi fået et smukt, smukt byggeri, som vil blive et mødested for rigtig mange københavnere, siger overborgmesteren til TV 2 Lorry.

Axel Towers er en kontorbygning på 23.000 kvadratmeter, hvor der også er plads til fornøjelser. Af de fem tårne er det laveste syv etager, mens det højeste er 16. Det højeste punkt er 61 meter højt - 20 meter højere end Rundetårn. 

Størstedelen af det 23.000 kvadratmeter store byggeri skal indeholde kontorer, og advokaterne Gorissen Federspiel er langt den største udlejer.

 
 
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen / Scanpix

Men der er også butikker, som Peter Beier Chokolade, der i forvejen har en række butikker i København. Peter Beier vil åbne en eksklusiv chokoladebar i kombination med en klassisk butik, hvor man kan købe varerne med hjem.

Af andre butikker kommer også Klarlund til at flytte ind. Klarlund har i 70 år solgt ekslusive ure og smykker til både herrer og damer, og med den nye lokation lige over for Tivoli, har butikken givet sig selv en god fødseldagsgave.

Og så vil der også være en butik de kaffeglade, for Starbucks åbne også en butik på knap 200 kvadratmeter.