En million blomsterløg plantet i København

Til foråret vil københavnerne kunne nyde synet af intet mindre end en million blomster, som

Gennem de første uger af november har medarbejderne fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København haft travlt med at lægge én million blomsterløg i jorden.

Ladet på plantebilerne har været fyldt med løgene, som forhåbentligt allerede fra foråret vil begynde at fylde det københavnske byliv med blomster i forskellige farver.

quote Vi arbejder hele tiden på at få naturen ind i byen. Efter en lang vinter sukker mange københavnerne efter de første tegn på forår.

Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester, København, Enhedslisten

Alt fra erantis til tulipaner, scillaer, påskeliljer, krokus og vintergækker vil titte frem, de første allerede fra februar.

- Vi arbejder hele tiden på at få naturen ind i byen. Efter en lang vinter sukker mange københavnerne efter de første tegn på forår, siger teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, Enhedslisten.

På Tomsgårdsvej i Nordvest og langs Islevhusvej i Brønshøj vil man blandt andet kunne spotte en smuk kombination af blomster, hvor tulipaner, anemoner og hyacinter vil folde sig ud.

På de store græsarealer foran Flintholm station er der lagt prydløg og honningløg, der i det sene forår tiltrækker sommerfugle, der nyder godt af nektaren.

Derudover vil man kunne se 60.000 spirende liljer på Kastellet ved Langelinjebroen, langs Søndre Boulevard vil 3.700 påskeliljer og vibeæg blomstre og ved Eidvoll Plads vil der skyde 30.000 lilla og blå hyacinter og scillaer samt hvide og gule liljer. 

Noget for alle aldre

De yngste københavnere vil også møde et flot syn, når vintergækker og påskeliljer springer ud på byens Bemandede Legepladser, og derudover er der på hjørnearealerne ved Bispeengbuen og langs Frederiksborgvej blevet lagt den særlige ’Københavnerblanding’, der er lavet specielt til Københavns Kommune.

Blandingen består af en række pinseliljer – de såkaldte narcisser – der har forskellige blomstringsperioder, og dermed kan sikre, at københavnerne kan nyde blomsterne hele foråret.

quote De mange tusinde blomsterløg vil skabe glæde hos københavnerne og kaste glans over vores by, når vi mest trænger til et varsel om lysere tider med mere varme.

Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester, København, Enhedslisten

- De mange tusinde blomsterløg vil skabe glæde hos københavnerne og kaste glans over vores by, når vi mest trænger til et varsel om lysere tider med mere varme, siger Morten Kabell.

Blomsterløgene, der er fordelt i alle de københavnske bydele, vil blomstre fra februar til maj i 2018. Der er blevet lagt løg på i alt 10.000 m2, og de har rundt regnet kostet en krone pr. styk, idet der i alt er afsat 1 mio. kroner til blomsterløgene på budgettet for 2018.

De mange blomster er én af flere indsatser, som Københavns Kommune sætter ind med for at sikre mere natur i byen.

Fakta om løg i de forskellige bydele:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere