En hjemløs som din gartner? Nyt frikort giver muligheder for udsatte

Socialt udsatte borgere kan nu søge om et såkaldt socialt frikort på op til 20.000 kroner om året. Det kan give både hjemløse og misbrugere mulighed for at tage et arbejde, uden at det går ud over de offentlige ydelser.

En ny forsøgsordning, hvor socialt udsatte kan tjene 20.000 kroner skattefrit om året, er trådt i kraft i alle kommuner i landet og løber de næste to år.

Ordningen er et socialt frikort, der er ment som en hjælp til borgere, som for eksempel er ramt af hjemløshed, lever med et misbrug eller psykiske vanskeligheder, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.  

Når borgeren benytter sig af det sociale frikort, vil beløbet op til de 20.000 kroner ikke blive modregnet i offentlige ydelser, og det giver mulighed for at de udsatte borgere kan tage et arbejde eller mindre opgaver.

Forsøgsordningen vækker begejstring på socialborgmesterkontoret i Københavns Kommune.

- Med det sociale frikort får de mest udsatte borgere mulighed for at få en fod ind på arbejdsmarkedet på deres egne præmisser. Jeg håber, at det kan blive begyndelsen til en bedre og mere værdig tilværelse for nogle af de mest sårbare mennesker i vores samfund, siger socialborgmester Mia Nyegaard fra Radikale Venstre.

Skal opfylde betingelser

For at en borger skal få adgang til det sociale frikort, skal vedkommende opfylde visse betingelser.

Borgeren må ikke inden for de seneste 12 måneder have været i en SU-berettiget uddannelse eller haft en arbejdsindkomst på over 10.000 kr. Borgeren skal desuden opfylde opholdskravet for ret til at få kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

I Københavns Kommune er det Borgercenter Voksne i Socialforvaltningen, der vurderer, om borgeren opfylder kriterierne for at blive visiteret til et socialt frikort, og som står for klagesagsbehandlingen.

Borgere, der ønsker et socialt frikort, kan søge via et ansøgningsskema, der ligger på kommunernes hjemmesider.

Ifølge pressemeddelesen kan man få til hjælp til at udfylde og sende ansøgningsskemaet hos væresteder, misbrugsenheder eller modtagelsesenhederne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere