En af byens bedste udsigter er for første gang åben for alle

Alle kan nu få adgang til en af Københavns bedste udsigtsposter, efter at Nikolaj Kunsthal har slået dørene op til sit kirketårn.

Hidtil har kirketårnet på Nikolaj Kunsthal været lukket land for almindelige mennesker. Men fremover vil kirketårnet byde på udstillinger i 35 meters højde – og ikke mindst en formidabel udsigt ud over Christiansborg, Strøget og Gammel Strand. 

Tårnet løber hermed titlen som Københavns højeste udstillingsrum. 

- Ikke nok med at tårnet åbnes permanent for første gang i historien, så er det også muligt at opleve kunst i mere end 35 meters højde. Det er på alle måder unikt, skriver Niko Grünfeld, der er kultur- og fritidsborgmester i København, på sin facebookside. 

Den første udstilling i højderne er kurateret af Nikolaj Kunsthal i samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz og er skabt af den danske kunstner Tommy Støckel. Den umiddelbart mest iøjenfaldende del af den nye udstilling er den enorme lyserøde ring, der har piercet sig gennem toppen af kirketårnet. 

Åbningsudstillingen 'Things for a Symmetrical Tower' kan ses frem til den 28. oktober. Der vil være en guidet tur hvert 3. kvarter af cirka 25 minutters varighed - fra 12.30 på hverdage og 11.30 i weekenderne. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere