En af byens bedste udsigter er for første gang åben for alle

Alle kan nu få adgang til en af Københavns bedste udsigtsposter, efter at Nikolaj Kunsthal har slået dørene op til sit kirketårn.

Spiret på Nikolaj Kunsthal når næsten 100 meter op i luften, men det nye udstillingsrum finder man altså i 35 meters højde - det er nogenlunde på højde med udsigtsposten på Rundetårn. Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Hidtil har kirketårnet på Nikolaj Kunsthal været lukket land for almindelige mennesker. Men fremover vil kirketårnet byde på udstillinger i 35 meters højde – og ikke mindst en formidabel udsigt ud over Christiansborg, Strøget og Gammel Strand. 

Tårnet løber hermed titlen som Københavns højeste udstillingsrum. 

- Ikke nok med at tårnet åbnes permanent for første gang i historien, så er det også muligt at opleve kunst i mere end 35 meters højde. Det er på alle måder unikt, skriver Niko Grünfeld, der er kultur- og fritidsborgmester i København, på sin facebookside. 

Læs også Københavner-politikere vil gøre Statens museer gratis for alle

Den første udstilling i højderne er kurateret af Nikolaj Kunsthal i samarbejde med kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz og er skabt af den danske kunstner Tommy Støckel. Den umiddelbart mest iøjenfaldende del af den nye udstilling er den enorme lyserøde ring, der har piercet sig gennem toppen af kirketårnet. 

Åbningsudstillingen 'Things for a Symmetrical Tower' kan ses frem til den 28. oktober. Der vil være en guidet tur hvert 3. kvarter af cirka 25 minutters varighed - fra 12.30 på hverdage og 11.30 i weekenderne. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?