Emilie Mengs farmor på Rådhuspladsen: "Et endeløst mareridt"

Emilie Mengs farmor talte på Rådhuspladsen i København i anledning af årsdagen for teenage-pigens forsvinden.

Mandag er det et år siden at 17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst. 

Teenagepigen blev juleaftensdag fundet dræbt i en sø ved Borup, og gerningsmanden er stadig på fri fod. 

På Rådhuspladsen i København markerede man dagen med en fredelig demonstration for alle forsvundne personer i Danmark. Det gjorde man blandt andet med et minuts stilhed. 

Det er netværket 'Forsvundne Personer' med stifter Sofie Søderup i spidsen, som står bag arrangementet. 

Hun holdt en indledende tale på pladsen, men også Emilie Mengs farmor, Lene Pedersen, gik på talerstolen kort før klokken 16.

Her læste hun et brev op, som er skrevet af Emilie Mengs mor. 

Talen citerer Ekstra Bladet. 

Et endeløst mareridt

Politiet har modtaget mere end 1.100 henvendelser fra borgere i forbindelse med drabssagen, og fra familien lød da også først og fremmest et stort tak til de mange mennesker, som har søgt og ledt efter Emilie i perioden, skriver EB.dk. 

Ingen af henvendelserne har dog endnu ført til en anholdelse af morderen, og talen rummede videre en skarp kritik af politiet og myndighederne:

- For os som familie har det fra starten af været et endeløst mareridt. Ud over at lede dagligt, har vi kontaktet politiet i håb om at få nogle svar.  Det vi ofte er blevet mødt med er negligering, bortforklaringer og affejende standard-svar, som vi ikke har kunnet bruge til noget.

- Det her er vores elskede datter, det handler om og ikke bare et sagsnummer, lød det i talen fra den lille scene, skriver Ekstra Bladet. 

Får det aldrig godt igen

Farmoren fortalte videre, at familien forsøger at få hverdagen til at hænge sammen - men at de aldrig kommer til at få det godt igen. 

Familien finder det ikke bare modbydeligt og forkasteligt, at en person kan få sig selv til at slå en ung pige ihjel for at kaste hende i en sø - de undrer sig også over, at man i et retssamfund kan have en sådan person til at rende frit rundt. 

Sydsjællands Politi har ingen bemærkninger til kritikken, men politiinspektør Kim Kliver understreger til Ekstra Bladet, at man har stor forståelse for den svære situation, som familien står i.  

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere