EM-kampe i Danmark skal gøre afstand mellem små drenge og idoler mindre

35 fodboldklubber skal være en del af de fire EM-fodboldkampe, som Danmark skal huse i 2020.

DBU ser gerne, at EM 2020 også kommer de storkøbenhavnske fodboldklubber til gode. Foto: Niels Ahlmann - Ritzau Scanpix

Som det eneste land i Skandinavien skal Danmark lægge græs til fire fodboldkampe, når der i 2020 fløjtes op for Europamesterskaberne i fodbold. 

Det sker i anledningen af EM's 60 års jubilæum, der spilles i 12 lande. 

Det jeg har meget fokus på er at få gjort afstanden mindre fra de små drenge, jeg har løbende rundt i klubben, til de idoler, der render rundt inde i Parken.

Søren Vesterbæk, formand i BK Vestia

En stor ting for fodbold-Europa, en stor ting for DBU og København -  men så sandelig også en stor ting for foreningslivet. Derfor var 35 fodboldklubber i Storkøbenhavn tirsdag indkaldt til de indledende forberedelser: 

DBU's nye fodbolddirektør, Peter Møller, kan slet ikke få armene ned over, at Danmark kan glæde sig til at være værtsby for fire betydningsfulde kampe: 

- Det bliver en fodboldfest af de allerstørste, siger han.

Læs også EM 2020 i København: Oplagt mulighed for at vise os frem

- For os, der er ret gamle, så er det noget fuldstændig vanvittigt, at det kan lade sig gøre. Og det bliver en fantastisk begivenhed primært for københavnerne, men forhåbenligt også for hele fodbolddanmark, siger han.

Det er ikke kun på banen, at der bliver noget på spil. 

Derfor havde DBU i dag indkaldt 35 fodboldklubber i Storkøbenhavn til et møde for at sikre, at de også bliver en del af fodboldfesten under slutrunden: 

- Jeg er nysgerrig. Jeg er spændt på at høre, hvordan det her arrangement kan knyttes til os som breddefodboldklub. Vi ser jo rigtig gerne, at det er noget, vi også kan forankre i vores klub, siger Søren Vesterbæk, formand i BK Vestia.

Læs også Efter 142 år: Nu får Danmarks ældste boldklub sit første pigehold

Fodbolden skal samle os

En af de klubber, som har oplevet, hvordan fodbolden kan samle mennesker, er Nørrebro United. 

Under sommerens VM arrangerede klubben en storskærmsvisning - som både var for medlemmer af klubben, men også de helt almindelige beboere på Nørrebro: 

- Noget af det som fodbold og foreningsliv kan er at samle folk på tværs af kulturelle og sociale skel, og vi kan få denne her sammenholdsfølelse og identificere os med hinanden, siger Flemming Jensen, formand for Nørrebro United.

Hos Dansk Boldspilsunion er de meget opmærksomme på at skabe en længerevarende positiv effekt af EM i 2020 - og i den stratigi er breddeklubberne helt afgørende:

Læs også Hjemløselandshold på vej til VM i Mexico

- Idéen med mødet er, at vi åbner op for dialogen med klubberne, få inviteret dem ind og spurgt, hvad de har af gode idéer, hvad kan vi lave sammen, og hvad skal der ske i under slutrunden. For det er en fest for København EM i 2020, siger Tobias Illum, bestyrelsesmedlem i DBU København.

Står det til formanden for BK Vestia så skal fodboldklubben via Europamesterskaberne i 2020 forsøge at reducere forskellen mellem de små spillere og de store stjerner: 

-  Det jeg har meget fokus på er at få gjort afstanden mindre fra de små drenge, jeg har løbende rundt i klubben, til de idoler, der render rundt inde i Parken. Indimellem synes jeg måske, der er langt til de store stjerner, og den afstand kunne jeg godt tænke mig at få gjort mindre i denne forbindelse, siger Søren Vesterbæk.

TV 2 Lorry var med, da DBU tirsdag afholdt møde med 35 storkøbenhavnske fodboldklubber om EM 2020.

02:28

- Det bliver en fodboldfest af de allerstørste, siger DBU's nye fodbolddirektør, Peter Møller. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik