EM 2020 i København: Oplagt mulighed for at vise os frem

København er udvalgt som en af de 12 europæiske storbyer, der skal afholde EM i fodbold i 2020. Og det kan give meget mere end glade fodboldfans.

I dag samledes store dele af spidserne i dansk erhvervsliv til et møde hos DBU i Brøndby for at vende blikket mod en af de helt store kommende fodboldbegivenheder.

I 2020 afholder UEFA nemlig en helt ekstraordinær EM-slutrunde i forbindelse med 60-året for turneringen. 

I stedet for at afholde turneringen i et land, så skal kampene spilles i 12 særligt udvalgte storbyer, hvor København, som den eneste by i Norden, er én af dem. 

Det betyder, at danskerne for første gang nogensinde kan opleve EM i fodbold på hjemmebane i Parken. 

Og udover at det i sig selv er en kæmpe ting for de mange fodboldfans, er det desuden en oplagt mulighed for at vise os lidt frem for verden.  

Kort nyt.

Ved at fremhæve Danmark frem som et attraktivt sted, åbner det nemlig nye veje for alt lige fra industri til byliv og design, mener Nikolaj Lubanski, Director of Talent Attraction i Copenhagen Capacity. 

- Man skal jo ikke glemme alle tilskuerne, der kommer til kampene. Hvis vi har et stadion med 40.000, så er det jo minimum halvdelen af dem, der typisk vil være udlændinge som har et arbejdsliv til dagligt. De relationer og de forbindelser, der kan blive skabt der i gennem, det er en fantastisk mulighed, siger han til TV 2 Lorry. 

Høje forventninger efter succes-event 

Når man ser på de arrangementer der tidligere er afholdt i København, så er det ifølge Nikolaj Lubanski tydeligt at se, at store events har stort potentiale. 

I november 2017 blev der afholdt BLAST Pro Series i Royal Arena, der også bliver kaldt e-sportens formel 1, hvilket ifølge ham blev et helt konkret eksempel på, hvad det kan medføre, når man pludselig får opmærksomhed fra 30 millioner mennesker.  

- Vi kørte en talent tiltrækningskampagne rettet mod IT-specialister fra rundt omkring i verden, hvor vi brugte CounterStrike-eventet i Royal Arena som et udstillingsvindue til at vise, hvad den danske IT- og Techindustri kan. Det var en måde at trække folk til fra udlandet, hvor der faktisk efterfølgende landede 31 specialister i job i København, fortæller han til TV 2 Lorry. 

Danmark har i alt vundet værtskabet for 4 kampe under UEFA EURO 2020, og det hele foregår fra den 12. juni - 12. juli i Telia Parken i København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere