Elever til fåreslagtning: "Jeg vil gerne være vegetar"

En flok femte klasses-elever fra Gasværksvejens Skole i København fik i dag mulighed for at komme helt tæt på de dyr, som de spiser.

En boldpistol, et reb og en kniv. Naturvejlederen er klar til dagens slagtning. De fleste elever kigger nysgerrigt, mens nogle lukker øjnene og kigger væk. 

22 femte klasses-elever fra Gasværksvejens Skole på Vesterbro fik sig en hel særlig oplevelse. Som en del af deres undervisning skulle de på Københavns Naturskole for at slagte et får. 

quote Det er først, når man har hænderne på de forskellige ting, at man virkelig ser det,

Mikkel Sletø Enevoldsen, Lærer, Gasværksvejens Skole, Vesterbro

- Jeg vil gerne være vegetar, fordi jeg synes ikke, det var så rart, da den blev skudt, fordi den bevægede sig så meget, siger 10-årige Selma Krügerskov.

Børnene fik selv lov til at fange fåret, der først blev bedøvet med en boldpistol og dernæst aflivet. Mens de fleste af eleverne var meget nysggerige, var der også flere, der måtte kigge væk og blive trøstet af læreren.

- Jeg synes, det var fint nok. På et eller andet tidspunkt, så dør de alle sammen, siger Buster Brich Holmgaard, som er 11 år gammel og går i femte klasse på Gasværksvejens Skole.

Begge elever er dog enige om, at de i dag har lært noget, som de ikke vil kunne læse sig frem til i lærerbøgerne på skolen.

Det er en oplevelse, de ikke glemmer 

Ifølge Mikkel Sletø Enevoldsen, der er lærer i blandt andet Natur og Teknik på Gasværksvejens Skole, er det nemlig nødvendigt for eleverne at komme helt tæt på for at få den mest optimale læring. 

 - Hvis man læser det i en bog, så er det ikke noget, man umiddelbart tager stilling til. Det er først, når man har hænderne på de forskellige ting, at man virkelig ser det, siger Mikkel Sletø Enevoldsen, som blandt andet er lærer i Natur og Teknik på Gasværksvejens Skole.

Naturvejleder Giuliano Matessi  er enig. Han mener nemlig også, at eleverne får en hel særlig oplevelse.

quote Jeg vil gerne være vegetar, fordi jeg synes ikke, det var så rart, da den blev boldskudt, fordi den bevægede sig så meget, siger 10-årige 

Selma Krügerskov, elev, Gasværksvejens Skole, Vesterbro.

- Det giver især bybørn noget, som de ikke kan opleve så nemt. Folk, der bor ude på landet, har måske nemmere adgang til sådan nogle slags ting, men når man bor i byen, er det ikke så tit, man har mulighed for at komme ud og lave de her slags aktiviteter, forklarer han.

Efter fåret blev slagtet fik eleverne mulighed for at se dyrets indre organer, mens naturvejlederen kunne svare på alle de spørgsmål, som de nysgerrige børn havde klar. 

Du kan se vidoen med børnenes reaktioner øverst i artiklen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere