Elev: Vi skal kæmpe for dem, som virkelig har brug for SU'en

Regeringen vil skære i SU'en. Der foreslås en besparelse på 20 procent, det vil sige 3,3 mia. kr. Det vækker stor bekymring på Ørestad Gymnasium.

På Ørestad Gymnasium nedlagde eleverne  undervisningen kl. 07.30 i dag.

Dagen blev brugt på demo-hygge, hvilket blandt andet indebærer lektiecafe, Wii, bordfodbold og film. Men selvom det kan virke overfladisk, så er det et udtryk for stor utilfredshed.

quote Når man har så mange utilfredse elever, så synes jeg virkelig, man bør overveje, om det, man foreslår, er godt nok.

Johanna Emily McDonald, medl. Elevrådet Ørestad Gymnasium

Uddannelsesbesparelserne vil ifølge elevrådsmedlem på Ørestad Gymnasium, Johanna Emily McDonald, få store konsekvenser.

 - Kvaliteten af vores undervisning bliver nedsat. I og med lærerne ikke har tid nok til at forberede sig - og ikke har tid til at kigge på mine opgaver og fortælle mig, hvad det er, jeg har brug for at gøre bedre for at få et bedre snit og en bedre mulighed for min egen fremtid.

Elevrådsformand på Ørestad Gymnasium, Bianca Rasmussen (TH), og elevrådsmedlem, Johanna Emily McDonald (TV) Foto: Oliver Morell Andersen & Jasmin Duangchan-Jensen.
Elevrådsformand på Ørestad Gymnasium, Bianca Rasmussen (TH), og elevrådsmedlem, Johanna Emily McDonald (TV) Foto: Oliver Morell Andersen & Jasmin Duangchan-Jensen.

Regeringen lægger op til besparelser på uddannelsesområdet, og allerede fra næste år vil man spare op mod 140 millioner, og 250 millioner kroner i 2018.

Og netop besparelser på SU’en kan få store økonomiske konsekvenser i fremtiden.

 - Personligt mener jeg, at det er noget værre møg, at elever skal starte deres fremtid med kæmpe gæld, efter de har fået en uddannelse.

Selvom man ikke påvirkes af regeringens besparelser, så handler det om at hjælpe dem, der har brug for SU’en.

 - Den her brede nedskæring rammer dem, som virkelig har brug for SU, aller hårdest. Vi skal jo snakke om bunden. Vi skal kæmpe for dem, der virkelig har brug for den her SU, siger Johanna Emily McDonald til TV 2 Lorry.

Hun håber, at dagens demonstrationen vil føre til, at de unge bliver hørt, og at regeringen tager i betragtning, at besparelserne bliver et problem for de studerende.

 - Når man har så mange utilfredse elever, så synes jeg virkelig, man bør overveje, om det, man foreslår, er godt nok.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere