EL: Formel 1 vil ikke være godt for København

Inden de vender tommelfingeren op eller ned, vil politikerne på Københavns Rådhus se de endelig planer for et Formel 1-løb i Københavns gader.

Formel 1 kan være på vej til København. I hvert fald har tidligere videnskabsminister Helge Sander og rigmanden Lars Seier Christensen planer om at hive motorsportens allerfineste klasse til hovedstaden i 2020.

Men inden der kan gives grønt lys til Formel 1-løb rundt i Københavns gader, så skal projektet godkendes af politikerne i Borgerrepræsentationen. Projektet har nemlig ikke været drøftet politisk, og på Københavns Rådhus er der delte meninger. Politikerne vil nemlig se de endelige planer, før der trykkes på speederen.

- Vi skal i første omgang se de planer, som initiativtagerne har. Og så skal vi vende tommelfingeren op eller ned, i forhold til om det overhovedet er praktisk gennemførligt i en by som København, siger Lars Weiss, der er er gruppeformand for Socialdemokratiet, til TV2 Lorry.

Matcher ikke byens image

Den planlagte rute er 4,6 kilometer lang og afspærrer både Knippelsbro og Langebro. Især Enhedslisten er skeptiske overfor idéen om 20 Formel 1-racere, der suser rundt i Københavns gader med 300 kilometer i timen.

- Nu vil afholdelsen af et Formel 1 løb midt i Københavns centrum ikke matche særlig godt med det efterhånden omhyggeligt opbyggede image, som København har som grøn by. Det vil jo også være til ulempe for Københavns borgere ud fra den rute, som er skitseret indtil nu, siger Enhedslistens Allan Mylius Thomsen, som sidder i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, til TV2 Lorry.

Anderledes positive er Dansk Folkeparti over for planerne om et Formel 1 Grand Prix i hovedstaden.

- Det jeg tror, der er afgørende er, at vi som by bakker op og siger, at vi synes det her er et spændende projekt. At vi vil være med til at prøve at løse nogle af de udfordringer der er, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen til TV2 Lorry.

Eksponering kan købes for dyrt

Arbejdet med at få Formel 1 til Danmark har stået på de seneste tre år, og prisen for at afholde et Grand Prix anslås at være omkring 300 millioner kroner. Formel 1 har dog omkring 400 millioner tv-seere, så København vil blive eksponeret i hele verden.

- Eksponering kan også købes for dyrt. Derfor siger jeg, at skal det her op og flyve, så skal vi have nogle holdbare løsninger for, hvordan København vil kunne fungere, hvis et Formel 1 grand prix kom til København, siger Lars Weiss.

- Er det overhovedet realistisk at få etableret et Formel 1-løb i København? Jeg vil tro det kan og jeg vil håbe det kan, men vi er nødt til at se det i et hele, inden vi ved, om kommunen samlet kan bakke op om det, siger Carl Christian Ebbesen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere