Eksperter: Merkels besøg er guld værd for Thorning

Tysklands kansler er i dag Københavns og Helle Thornings gæst. Et besøg der kan betyde rigtig meget for statsministeren og hendes popularitet, mener ekspert.

Det kommer ikke til at spille en rolle i folketingsvalget eller fremrykke valgdatoen, men for Helle Thorning-Schmidt (S) er det udelukkende positivt, når den tyske kansler, Angela Merkel, tirsdag for første gang er på officielt besøg hos den danske statsminister.

Sådan lyder det enstemmigt fra en politisk kommentator og en brandingekspert, som Ritzau har talt med.

Brandingekspert og administrerende direktør hos rådgivningsvirksomheden Lead Agency, Kresten Schultz Jørgensen, siger, at det har stor betydning, at Merkel prioriterer et møde med Thorning netop nu kort før et valg.

- Det, at blive set sammen med den, som vi må betragte som Europas uofficielle leder, er selvfølgelig guld værd for Thorning.

- Timingen for Thorning kunne ikke være bedre kort før et valg, siger han og bakkes op af politisk kommentator Troels Mylenberg, der er chefredaktør på Fyns Amts Avis:

- Det er altid en fordel for en dansk statsminister at blive set på den store scene. Det giver en mulighed for at sole sig lidt i det store internationale lys, og vi har erfaring med, at det måske er på den front, Thorning klarer sig allerbedst.

Valget skal senest finde sted 14. september, og både Mylenberg og Schultz Jørgensen er enige om, at Thorning ikke kan bruge Merkel-besøget til noget i den henseende.

- Valget vindes aldrig internt i Danmark på spørgsmålet om, hvorvidt man er stor eller lille i udlandet. Det er jeg også sikker på, at Thorning ved.

Det er naivt at tro, at det kan have en så stor afsmittende effekt. Sådan tænker vælgerne næppe, siger Mylenberg.

De personer, som normalt ikke stemmer på Thorning, bliver ikke imponeret af, at Merkel er på visit, vurderer Schultz Jørgensen.

- Thorning er respekteret på alle de bonede gulve i Europa. For de personer, som ikke stemmer på Thorning, flytter dette intet ved.

- De efterspørger en helt anden type leder. Det er ikke en, som gør sig godt på alverdens bonede gulve med verdens ledere. De vil have en, som de kan mærke som et rigtigt mennesker herhjemme, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere