Eksklusiv københavner-restaurant hærget af brand

En brand er tidligt onsdag morgen blevet slukket i restaurant Umami i Store Kongensgade.

Foto: TV 2 Lorry

Den kendte japansk-franske fusionsrestaurant Umami i København har natten til onsdag været ramme om en større brand.

Det oplyser Københavns Politi og Københavns Brandvæsen til Ritzau.

- Vi er lige nu i gang med efterslukningsarbejdet ved en brand i Store Kongensgade 59, hvor restaurant Umami ligger. Ilden brød ud i kælderen, men branden er slukket, siger Mads Graversen, operationschef ved Københavns Brandvæsen.

På grund af efterslukningsarbejdet var Store Kongensgade afspærret fra Fredericiagade til Dronningens Tværgade. Den er dog blevet åbnet for trafik igen lidt før klokken 6.

Operationschefen oplyser samtidig, at brandvæsnet endnu ikke har overblik over, hvorvidt restauranten står til at redde, da man endnu ikke kender omfanget af skaderne efter branden.

- Vi vil være på stedet i en times tid endnu, siger Mads Graversen kort før klokken 05.30.

Ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med branden, men ifølge politiet er der "store, materielle skader" på restauranten, der har serveret mad for blandt andre kronprinsen og en række danske kendisser.

- Det tyder på, at ingen befandt sig i restauranten, da branden brød ud, og der er heller ingen personer, som er kørt til observation eller andet, siger Kenneth Jensen, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- Vi fik alarm om branden klokken 04.45. Tippet kom formentlig fra en borger, der passerede stedet, siger Kenneth Jensen.

Det er uvist, hvad brandårsagen er.

Restaurant Umami er kendt for at have et nytænkende køkken og en af stedets kokke er tidligere kåret til verdens bedste sushikok.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik