Eks-chefer får betingede domme i Se og Hør-sagen

To tidligere chefer på Se og Hør får betingede domme og samfundstjeneste. Udgiveren, Aller, får millionbøde.

De første domme i Se og Hør-sagen er faldet, efter at Retten i Glostrup torsdag idømte tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov seks måneders betinget fængsel.

Begge skal desuden udføre 120 timers samfundstjeneste.

Samtidig udskrev dommer Christina Breinstrup en bøde på 10 millioner kroner til Aller Media.

- Retten har lagt vægt på, at forholdene er foregået systematisk og i en længere periode, siger dommer Christina Breinstrup.

Retten anser det derimod for at være en formildende omstændighed, at hverken Lise Bondesen eller Kim Bretov havde været med til at få aftalen på plads med tys tys-kilden, der på redaktionen også gik under betegnelsen "guldkilden".

Desuden taler det til deres fordel, at begge er ustraffede.

Aller og de to dømte havde på forhånd erkendt deres ansvar i sagen, hvor en it-operatør gennem en årrække fodrede Se og Hør med oplysninger om, hvor de kongelige og de kendte befandt sig.

Oplysningerne fik it-operatøren fat i ved at aflure, hvor kendisser som kongefamilien, toppolitikere og sportsfolk brugte deres kreditkort.

Under sagen udtrykte tidligere nyhedschef Lise Bondesen stor anger over sin rolle, der bestod i, at hun modtog kreditkortoplysninger og sendte dem videre til journalister og i enkelte tilfælde selv forespurgte på oplysninger om kendisser.

- Jeg har fortrudt, sagde hun og fortalte, at siden sagen kom til offentlighedens kendskab i 2014, er der ikke "gået en dag, uden at jeg har tænkt på den".

Efter domsafsigelsen oplyste advokaterne for Lise Bondesen og Aller Media, at deres klienter modtog dommene. Forsvareren for Kim Bretov udbad sig betænkningstid i forhold til en mulig ankesag.

Hverken Lise Bondesen eller Kim Bretov havde efterfølgende lyst til at tale med pressen.

Dommen over Aller Media og de to tidligere chefer blev fulgt tæt af en række forsvarsadvokater, der repræsenterer henholdsvis den anklagede it-operatør og fem andre tidligere ansatte på ugebladet.

I modsætning til Bondesen og Bretov nægter de øvrige sig skyldige, og deres sag skal efter planen for retten over 20 retsdage startende med 9. september.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere