Ejeren af Jagtvej 69 bliver beskyldt for boligspekulation

Efter 10 år skal der endelig bygges på det omstridte Jagtvej 69. Det glæder Socialdemokratiet, der dog gerne havde set, at det var sket langt før.

05:18

Ejeren af den berømte og berygtede grund på Nørrebro vil de kommende år stille grunden til rådighed for et hjemløseprojekt Video: Uffe Weng - Scanpix

Siden 2007 har Jagtvej 69 ligget øde hen, men et nyt hjemløseprojekt baner nu vej for, at der endelig kan komme noget på den tomme plads.

Og det glæder medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i København Jonas Bjørn Jensen (S), der ser frem til, at der kommer til at ske noget efter en lang proces.

- Det er utroligt, det har taget så lang tid. Men det er godt, vi kommer i gang med noget. Der er ingen tvivl om, at det har irriteret mig grænseløst, at vi har en tom grund liggende midt i København med de dyre boligpriser og manglende studieboliger, sagde Jonas Bjørn Jensen. 

Læs også Derfor købte han Jagtvej 69: "Grunden var en skamplet"

Projektet på Jagtvej er igangsat af Vendepunktet, der vil lave æblemostbryggeri og sidenhen boliger til unge hjemløse og udsatte borgere på området. Det skal hjælpe de hjemløse i gang og ind i et fællesskab.

Og netop den løsning på den bygningsløse grund er god, hvis man spørger Jonas Bjørn Jensen.

Der er ingen tvivl om, at det har irriteret mig grænseløst, at vi har en tom grund liggende midt i København med de dyre boligpriser.

Jonas Bjørn Jensen, S, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i København

- Det er positivt, og hvis det tilmed går til et godt formål med at få hjemløse tættere på ikke at være hjemløse mere, så er det godt. Men det er godt nok også på tide, der sker noget.

Beskylder grundejer for ejendomsspekulation

Glæden ved udviklingen forstummer imidlertid lidt, fordi grundejeren, Udviklingsselskabet af 2010 Aps, har udskudt byggeriet meget længe ifølge Jonas Bjørn Jensen.

Læs også Tidslinje: Få hele historien om Ungdomshuset

- Hver gang vi har presset grundejeren, så har vi fået at vide, at der var planer. De har før skældt mig ud i medierne, fordi de altså havde planer. Men det må vi konstatere, at det ikke har været tilfældet. Jeg vil se en skovl i jorden, før jeg tror på det.

- Vi har en grundejer, der fuldstændig åbenlyst har begået boligspekulation. Det har været et meget uskønt forløb, afslutter han. 

Det er ikke ham, der bestemmer, hvad der skal ske derinde, eller hvad hastighed tingene skal køre med.

Carsten Houtved, ejer af Udviklingsselskabet

Ejer af Udviklingsselskabet Carsten Houtved afviser beskyldningerne og understreger, at det kun er deres beslutning, om der skal bygges noget på Jagtvej 69.

- Det er ikke ham, der bestemmer, hvad der skal ske derinde, eller hvad hastighed tingene skal køre med. Der er ingen, der siger, man skal bygge på grunden, sagde Carsten Houtved.

Han ser Jonas Bjørn Jensens udtalelser som værende politisk begrundede, fordi der kommer kommunalvalg snart.

Læs også 10 år efter rydningen: Her er planerne for Jagtvej 69

- Han er ude i et politisk ærinde, fordi der er kommunalvalg til efteråret. Det er hans agenda. Det er det samme, han kommer med hver eneste gang, lød det fra Carsten Houtved.

Udviklingsselskabet af 2010 har ejet Jagtvej 69 siden 2010.

05:18

Ejeren af den berømte og berygtede grund på Nørrebro vil de kommende år stille grunden til rådighed for et hjemløseprojekt Foto: Uffe Weng - Scanpix

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik