Ejer bag en af Danmarks ældste caféer fængslet for vold

Café-ejer og en bestyrer, der begge har banderelationer, er blevet fængslet efter vold på café i København. Hærværk natten til søndag føjer mere til sagen.

Den smadrede rude på Café Sommersko i nat Foto: Jan Lauridtsen / TV 2

Natten til søndag blev ruden på den kendte københavner-café Café Sommersko knust. Caféen er en af Danmarks ældste og indehaveren er nu blevet fængslet i en voldssag med tråde til det københavnske bandemiljø.

Det er korrekt, at der har været et tilfælde af hærværk på Café Sommersko

Lars Westerweel, vagtchef hos Københavns Politi

- Det er korrekt, at der har været et tilfælde af hærværk på Café Sommersko. Vi kender endnu ikke baggrunden, men vi efterforsker sagen, siger vagtchef hos Københavns Politi, Lars Westerweel, til Ritzau.

Om sagen har forbindelse til en episode torsdag aften på en anden af cafébaronens københavnske besiddelser, Café Dan Turell i Store Regnegade, er endnu uklart. 

Læs også Kendt Nørrebro-café lukker i dag: "Det er med sorg i hjertet"

På Café Dan Turell blev en tidligere ansat ifølge anklagemyndighedens sigtelse overfaldet af caféejeren og bestyreren. De to greb ham så hårdt om halsen, at det sortnede for hans øjne i fem sekunder.

Nægter sig skyldige

Fredag tog en dommer i København affære og varetægtsfængslede de to i foreløbig 10 dage for overdaldet, som anses for at være grov vold.

Både ejeren og bestyreren nægter sig skyldige i sigtelsen.

Bestyreren er ingen hr. Hvem-som-helst. Han har - ligesom caféejeren - et broget fortid. Hans navn har tidligere været indblandet i sager om grov vold og våbenbesiddelse.

I tidligere sager er det også kommet frem, at bestyreren er med i den berygtede bande Loyal to Familia. 

Læs også Efter lukning af Pusher Street: Bander presser unge hjemløse til at blive pushere

Ejeren af Café Dan Turell ejer også Café Sommersko i Kronprinsensgade i Gothersgadekverteret nær Kongens Nytorv i det indre København. Foruden de to caféer ejer han yderligere en række caféer.

Heller ikke han kan siges at have en pletfri baggrund.

Fængselsdom og millionbøder

I 2013 tilstod han i Københavns Byret en række forhold om brug af ulovlig arbejdskraft på sine caféer. Ejeren blev dengang idømt otte måneders fængsel. Heraf afsonede manden kun tre måneder af dommen, da den blev gjort betinget.

Læs også Café Jorden Rundt solgt for 1,6 millioner

Sagen udløste desuden en bøde på 1,75 millioner kroner og en erstatning til Skat på over yderligere en million kroner.

Cafébaronen var dengang under mistanke for menneskesmugling, men den del af sagen blev opgivet af anklagemyndigheden.

I 2013 blev caféejeren, der er desuden er tidligere karatemester, også dømt i en anden sag for vold mod to kvinder.

Disse steder er ejet af den fængslede cafébaron

 • XO Burgers and Steaks - Restauranter på Axeltorv i København og på Gammel Kongevej, Frederiksberg. Som navnet antyder, serveres der hovedsageligt burgere og bøffer.
 • Café Sommersko - Kendt københavnercafé i Kronprinsensgade, åbnede tilbage i 1976.
 • Café Dan Turèll i Store Regnegade er også en af de gamle københavnercaféer, åbnede i 1977.
 • Café Stella er en lille københavnercafé i Kompagnistræde, som blandt andet sælger sig selv på en "lækker brunch-tallerken".
 • Frederiks - café og restaurant. På den mondæne del af Frederiksberg på Gammel Kongevej ligger Frederiks, som lægger vægt på et "stilfuldt miljø med et eksklusivt præg".
 • Café Emma - caféer på Axeltorv og Gammel Kongevej. Ifølge caféernes hjemmeside er der tale om et sted med passion for mad. Derudover slår caféerne sig op på at servere cocktails og friske sandwich.
 • Café Sari - Lige over for Københavns Byrets hovedbygning - hvor ejeren af mindre heldige grunde har måttet møde op et par gange - ligger Café Sari, der har specialiseret sig i smørrebrød.
 • Burger Corner på Halmtorvet ganske tæt på politiets Station City ligger restauranten Burger Corner, som ud over burgere gør sig i amerikansk inspireret morgenmad.
 • Restaurant Meet på Tuborg Havn i Hellerup har specialiseret i kød og fisk.
 • Gastroma er et cateringfirma. Ifølge hjemmesiden består Gastroma af et hold passionerede kokke, der sætter en ære i at levere smagfuld mad til en pris, hvor de fleste kan være med.
 • Frokostudbringning.dk er et cateringfirma med speciale i at levere frokoster i form af for eksempel sandwich og smørrebrød.
      Kilder: sariholding.dk 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik