Efterslukning fortsætter: Vesterbrogade spærret til lørdag

Beredskabet arbejder stadig i bygningen, der tidligere fredag blev raseret af en tagbrand.

00:39

Liveomstilling til branden som vi har mere om senere

Arbejdet med at efterslukke branden i taget på Vesterbrogade 146 i København er fortsat i gang.

Det oplyser Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry.

- Det seneste prognose fra indsatslederen er, at vi mindst er der til midnat. Vi er nødt til at være helt sikre på, at vi har fået det hele slukket, siger operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Kristian Næsted.

Læs også Far: "Alfred med skoldkopper er dagens helt"

Han kalder arbejdet både kompliceret og tidskrævende, fordi bygningen er af ældre dato og derfor rummer mange krinkelkroge.

04:31

I dag hærgede en brand på Vesterbrogade. Tre opgange blev evakueret og et stort område er afspærret.

Luk video

Brandfolk er skiftet ud

- Branden har fået gået fat i alle konstruktioner og i etageadskillelsen. Det er meget kompliceret arbejde, fordi der er gløder i hulrum i de bærende konstruktioner, siger Kristian Næsted.

De brandfolk, der har været i gang er blevet sendt hjem og erstattet af et nyt hold, der arbejder igennem til branden er helt slukket.

Ifølge Hovedstadens Beredskab har branden forårsaget brandskader i lejlighederne på 4. sal lige under taget. Men i resten af bygningen vil der kun være røgskader, lyder vurderingen.

Læs også Voldsom brand på Vesterbro er nu slukket

Gaden er fortsat spærret

Københavns Politi oplyser ved 20-tiden, at Vesterbrogade er spærret resten af aftenen. Gaden er spærret fra krydset ved Enghavevej/Kingosgade til Kochsvej.

Det betyder, at Movias linje 6A kører ad Pile Allé og Frederiksberg Allé i stedet. Stoppestederne Barfods Skole, Platanvej og Enghavevej/Vesterbrogade betjenes derfor ikke. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik