Efterlysning: Her er gerningsmændene fra røveriet på Østerbro

Københavns Politi har nu offentliggjort et overvågningsbillede af de to formodede gerningsmænd bag hjemmerøveriet mod en cykelhandler på Østerbro.

Efter at have holdt kortene ret tæt til kroppen af hensyn til efterforskningen, har Københavns Politi sent mandag eftermiddag udsendt en efterlysning af de to formodede gerningsmænd bag morgenens grove hjemmerøveri, hvor en 69-årig cykelhandler på Østerbrogade i København blev forsøgt dræbt. 

De to gerningsmænd har opholdt sig foran opgangen fra omkring klokken 3.30 natten til mandag. Klokken 4 lykkedes det dem at komme ind. Her ventede de på, at deres offer skulle komme hjem efter at have været ude at gå med sin hund. Det gjorde han omkring 7.40, hvor de to formodede gerningsmænd formentlig kom med offeret ind i lejligheden.

Her udsatte de ham for grov vold, formentlig spark og slag, stak ham med en kniv i ryggen og udøvede vold mod halsen, så offeret pådrog sig brud på strubehovedet.

Fanget på kamera på vej til Svanemøllen

Klokken 8.37 er gerningsmændene set forlade adressen gående i retning mod Svanemøllen Station, der ligger 650 meter derfra. På den strækning er de to mænd fanget på et overvågningskamera - og det er udfra det billede, politiet nu offentliggør et signalement.

Her er signalementet af de to formodede gerningsmænd

Det har endnu ikke været muligt for politiet at foretage afhøring af den forurettede, der nu er indlagt på hospitalet og skal gennemgå operation på grund af de svære kvæstelser, han pådrog sig under overfaldet.

- Det er en meget alvorlig og grov forbrydelse, som vi vil gøre alt for at opklare. Derfor vælger vi også allerede nu at offentliggøre de første billeder, vi har fra videoovervågningen, for at bede offentligheden om hjælp til at identificere de formodede gerningsmænd, siger efterforskningslederen i sagen, sektionsleder i drabs- og røverisektionen, Hans Erik Raben, i en pressemeddelelse.

Københavns Politi er interesseret i henvendelser fra alle personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området omkring Østerbrogade 103 i tidsrummet klokken 03.25–05.30 og 08.30–08.40 eller har set de 2 personer (A & B) på strækningen mellem Østerbrogade nr. 103 og frem til Svanemøllen Station.

Sagen efterforskes som hjemmerøveri og drabsforsøg.

Har du set noget? Kontakt Københavns Politi på telefon 114 eller 33 14 14 48.

Her er de to formodede gerningsmænd.
Her er de to formodede gerningsmænd.
Foto: Københavns Politi

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere