Efter våbenfund i ungdomsklub: V og DF vil gøre det sværere for ekskriminelle at arbejde med børn og unge

Venstre og Dansk Folkeparti vil have strammet Børne- og Ungdomsforvaltningens ansættelsesprocedurer op, efter at en ansat på en ungdomsklub er blevet sigtet for at gemme et våben på sin arbejdsplads.

Københavns Kommune bør få strammet sine ansættelsesprocedurer op, så man bedre undgår, at personer, der tidligere er dømt for bandekriminalitet eller andre former for hård kriminalitet, kommer til arbejde at med børn og unge.

Det mener både Venstre og Dansk Folkeparti i Børne- og Ungdomsudvalget, efter at politiet for nylig gjorde et opsigtsvækkende våbenfund i en ungdomsklub på Amager.

De to partier foreslår derfor, at Børne- og Ungdomsudvalget drøfter mulighederne for, om Børne- og Ungdomsforvaltningens ansættelsesprocedurer kan strammes op i de tilfælde, hvor en ansøger viser sig at være dømt for personfarlig eller grov kriminalitet, eller har haft relationer til bandemiljøet.

- Hvis folk er dømt for noget banderelateret eller stadig er aktive i det kriminelle miljø, så skal de ikke kunne blive ansat til at have noget at gøre med børn og unge i kommunen. Specielt hvis det er sådan nogle steder, hvor man arbejder med følsomme unge, som man gerne skal holde ude af kriminalitet, siger Jens-Kristian Lütken, medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for Venstre, til TV 2 Lorry.

Ansat fængslet for våbenfund

Både Jens-Kristian Lütken og hans kolleger i Børne- og Ungdomsudvalget modtog for nylig en foruroligende redegørelse fra Børne- og Ungdomsforvaltningen om, at Københavns Politi i slutningen af oktober fandt et våben gemt af vejen i en ungdomsklub på Jens Warmingsvej på Amager.

quote Vores holdning er, at man skal have en noget stærkere procedure for det her.

Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Børne- og Ungdomsudvalget

Ifølge Ekstra Bladet var der tale om et militærgevær af typen M95 med to tilhørende magasiner og ammunition – den samme type som terroristen Omar el-Hussein anvendte under angrebet på kulturhuset Krudttønden i februar 2015.

En 23-årig mand, som i forvejen er kendt af politiet, blev anholdt i forbindelse med politiets aktion og sigtet for at have gemt våbnet af vejen i institutionen. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i 26 dage, skriver Ekstra Bladet, som erfarer, at manden er ansat i ungdomsklubben.

Over for TV 2 Lorry ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen hverken at be- eller afkræfte oplysningerne om, at den person, som politiet har sigtet i sagen, skulle være ansat i den pågældende institution.

Forvaltningen oplyser, at der indhentes børne- og straffeattester for alle ansatte i fritidscentrene. Og er der pletter på de indhentede attester, sker der i hvert enkelt tilfælde en vurdering af, om det er til hinder for ansættelse i det konkrete tilfælde. 

Heller ikke Venstres Jens-Kristian Lütken ønsker at oplyse, hvad han og de andre udvalgsmedlemmer er blevet orienteret om fra forvaltningens side omkring den sigtede i sagen, da redegørelsen er fortrolig.

Men ikke desto mindre har sagen nu altså givet anledning til, at han og Dansk Folkeparti vil have en politisk drøftelse om, der kan strammes op, så man undgår lignende sager i fremtiden.

- Vores holdning er, at man skal have en noget stærkere procedure for det her. Men vi vil ikke lave et eller andet hovedkulds forslag på baggrund af det her konkrete tilfælde, hvor vi trækker et eller andet firkantet regelsæt ned over hovedet på institutionerne, uden at vi har drøftet det ordentligt og fået forvaltningen til at komme med nogle modeller. Det er vigtigt, at der bliver gjort nogle ordentlige tanker om, hvordan der bliver strammet op. Det er jo ikke en ny problemstilling, siger Jens-Kristian Lütken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik