Efter ulykke: Regler for vandscootere og speedbåde strammes

Reglerne for vandscootere og speedbåde skal strammes.

Der skal være mere sikkerhed på vandet, og derfor strammes reglerne for brug af vandscootere og speedbåde nu. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Regeringen har i dag sendt et lovforslag i høring, der lægger op til, at der fremadrettet skal tegnes ansvarsforsikring for vandscootere og visse speedbåde. Der lægges også op til øget mulighed for konfiskering af denne type fartøjer på grund af vanvidssejlads eller ved gentagne lovovertrædelser. 

I pressemeddelsen siger Justitsminister Søren Pape Poulsen:

" Vi har stort fokus på at forbedre sikkerheden omkring vandscootere i de danske havne. I Københavns Havn er der henover sommeren iværksat en markant styrkelse af politiets beredskab på vandet. Med de nye tiltag er der taget endnu et vigtigt skridt på vejen for at dæmme op for vanvidssejlads i vores havne."

Som led i regeringens opstramning har Søfartsstyrelsen herudover sendt regler i høring om et nyt særligt vandscooterbevis. Med de nye regler bliver der krav om, at dem, der vil sejle vandscooter og lignende fartøjer, fremover skal gennem både en teoretisk og en praktisk prøve.

Prøven skal sikre, at man er i stand til at sejle vandscooteren på forsvarlig vis. I anklagemyndigheden arbejdes der samtidig på at sikre, at bødestraffene for ulovlig sejlads med vandscootere har et passende niveau, der afspejler sagernes alvor. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere