Efter terrorangreb: Nu skal ofre og radikaliserede mødes

Personlige møder mellem terrorofre og radikaliserede skal være med til at forhindre fremtidige terrorangreb.

I dag er det to år siden, at den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev skudt og dræbt foran Krudttønden på Østerbro i København. 

quote Jeg er ikke bitter over, at han blev dræbt. Men jeg er stadig fuld af sorg. Ked af at have misten en god ven gennem 25 år. Men livet går videre, og vi er nødt til at bruge det her til noget konstruktivt

Ole Mølgaard, formanden for Finn Nørgaard Foreningen

Det skete, da han forsøgte at bremse en 22-årig radikaliseret mands terrorangreb.

Gerningsmandens andet angreb kostede dagen efter den 37-årige Dan Uzan livet, da han stod vagt foran den jødiske synagoge i Krystalgade i København. 

Efter angrebene stiftede Finn Nørgaards venner og familie Finn Nørgaard Foreningen, som har til formål at gøre noget godt, der kan forhindre ligende hændelser i fremtiden.

Foreningen har netop indgået et samarbejde med Københavns Kommune, hvor terrorofre og pårørende skal ud på skoler, ungdomsuddannelser - og måske endda i fængsler - for at møde unge, der er radikaliseringstruede.

Håbet er, at de ændrer kurs, når de hører om den smerte, angrebene forvolder. At række en hånd frem i stedet for at skubbe de unge væk.

- Det handler om det personlige møde, den personlige fortælling. Det er, når mennesker mødes, at man kan gøre en forskel, siger formanden for Finn Nørgaard Foreningen, Ole Mølgaard, som var en nær ven af Finn Nørgaard.

- Jeg er ikke bitter over, at han blev dræbt. Men jeg er stadig fuld af sorg. Ked af at have misten en god ven gennem 25 år. Men livet går videre, og vi er nødt til at bruge det her til noget konstruktivt, siger Ole Mølgaard om det nye intiativ. 

Om det lykkes at komme ud og møde de radikaliseringstruede i landets fængsler er endnu for tidligt at sige.

- Der forestår et arbejde... Hvem er de? Hvor er de? Og gider de overhovedet tale med os?, siger Ole Mølgaard, som mener, at vi bør lade os inspirere af Finn Nørgaard, der ikke bare så passivt til under angrebet på Krudttønden.

- Vi har en pligt til at handle og række hånden ud. Vi kan ikke bare sætte os tilbage og tro, at andre gør alt for os. Og kan vi gøre en forskel for en, to eller ti derude, synes jeg det er godt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik