Efter stor eftersøgning: Nu er formodet flugtbilist fængslet

En 22-årig mand, som er mistænkt for at have kørt en fodgænger ned natten til lørdag, er blevet varetægtsfængslet.

Københavns Politi har anholdt en 22-årig mand, efter en voldsom påkørsel af en fodgænger i indre København natten til lørdag. 

Den 22-årige præsenteres for en stribe sigtelser - blandt andet skal han på hensynsløs måde have udsat tilfældige for livsfare ved hasarderet kørsel ved Vor Frue Kirke.

- Han har ikke ønsket at udtale sig til politiet, sagde politikommissær Søren Lauritsen inden et grundlovsforhør i Dommervagten søndag.

Her blev den 22-årige varetægtsfængslet i 25 dage, oplyser Københavns Politi på Twitter. Retsmødet foregik for lukkede døre, og det var derfor ikke muligt for offentligheden at høre den sigtede mands forklaring.

Politiet fortalte inden dagens retsmøde, at der var to unge i bilen, men at den 22-årige ikke har ønsket at sætte navn på makkeren.

- Den anden person er ikke identificeret, siger politikommissæren.

 
 
Foto: www.presse-fotos.dk

Forløbet begyndte, da to gående betjente ville tale med bilens fører. Det ønskede han ikke. I stedet kørte bilen frem mod betjentene, som ifølge politikommissæren måtte flytte sig for at undgå at blive ramt.

Derfor sigtes den 22-årige også for forsøg på farlig vold mod politiet.

Den videre kørsel var hasarderet og farlig, mener politiet. Fodgængeren, der blev ramt i en fodgængerovergang, er indlagt på Rigshospitalet med svære skader. Det er en mand i 20'erne.

Efterforskningen fortsætter, og politikommissæren og hans folk skal blandt andet besvare et helt afgørende spørgsmål: Var det den 22-årige eller den anden, der sad ved rattet?

Artiklen er blevet opdateret med oplysninger om resultatet af søndagens grundlovforhør.