Efter politiaktion: Bumzen er farlig for sine beboere

Bygningen, hvor 17 mennesker onsdag blev anholdt for at deltage i vold og hærværk under demonstration, er farlig for beboerne.

Københavns Politi ransagede onsdag kollektivet Bumzen på Baldersgade på Nørrebro. Her anholdte man 17 mennesker, men der var også en bygningsinspektør til stede.

quote Det betyder jo, at vi vil spærre adgangen til bygningen. Det er der jo forskellige løsninger på – enten ved at låse dørene, sætte plader op eller lignende.

Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

Man mistænkte nemlig, at bygningen var ved at falde sammen. Det var dog ikke tilfældet, men bygningen er alligevel farlig at bo i.

Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning har efter gårsdagens undersøgelser valgt at sende bygningen et påbud om at rettet op på en række alvorlige mangler inden i morgen klokken 12, skriver Danmarks Radio.

Ellers skal bygningen rømmes og afspærres omgående. 

Kommunen mener, at manglerne er en "nærliggende fare" for beboerne i tilfælde af brand.

Samtlige redningsåbninger i stueetagen er nemlig barrikaderet med bjælker og skodder. Derudover er flugtveje og brandtrapper fulde af ting, og branddørene kan ikke lukkes tæt, skriver Danmarks Radio. 

Københavns Kommune skriver også, at indsatslederen har vurderet, at det vil være "næsten umuligt" at komme frem med brandslukningsudstyr og redde personer og dyr under de nuværende forhold.

- Hvis det så ikke sker, så vil vi tage initiativ til måske at få bygningen afspærret på ejers regning, siger Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning til Danmarks Radio.

- Det betyder jo, at vi vil spærre adgangen til bygningen. Det er der jo forskellige løsninger på – enten ved at låse dørene, sætte plader op eller lignende, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere