Efter millionunderskud: 10 Aldi'er lukker i hovedstadsområdet

Aldi lukker 32 danske butikker, men er klar til trecifret millioninvestering i de resterende 188 butikker.

Den hårde konkurrence på discountmarkedet i Danmark tager nu livet af flere discountbutikker. Den tyskejede kæde Aldi lukker 32 butikker i Danmark, oplyser discountkæden i en pressemeddelelse. 

Det sker, efter at Aldi må notere sig et dundrende underskud på 243 millioner kroner i årsregnskabet for 2016. 

Aldi har i dag 220 butikker fordelt over hele landet. Discountkæden er klar til at investere et trecifret millionbeløb i at modernisere de resterende 188 butikker, lyder det fra Aldis direktør for kvalitet, CSR og kommunikation Thomas Bang.

HER ER DE 10 BUTIKKER, DER LUKKER I HOVEDSTADSOMRÅDET

- Vi har et ønske om at blive i Danmark og optimere vores forretning. De her butikker er for små og forkert placeret. Derfor har vi besluttet at lukke dem. Vi erkender, at vi skal give vore kunder en bedre indkøbsoplevelse, end vi har gjort hidtil. Ellers er man i dag ikke en relevant discountkæde, siger Thomas Bang.

Omsætningen er stigende

Han hæfter sig ved, at det trods den hårde konkurrence er lykkedes Aldi at hæve omsætningen med 2,5 procent til knap 3,7 milliarder kroner.

- Det er lykkedes os at hæve vores omsætning og forbedre vores resultat, til trods for at markedet er konkurrencepræget, så der er klart nogle lyspunkter i regnskabet, siger han.

Selv om bundlinjen lyder på minus 243 millioner kroner, er det en forbedring på 54 millioner kroner fra året før.

De 32 butikker, der nu lukker, har samlet 245 ansatte. Langt de fleste vil kunne få nyt job i andre af Aldis butikker, lyder det.

Underskud flere år i træk

Aldis omsætning har været stigende siden 2013, men samtidig har kæden givet trecifrede millionunderskud de senere år.

Forklaringen fra Thomas Bang lyder, at Aldi ikke har været god nok til at fortælle kunderne om kædens kvaliteter.

- Vi skal blive bedre til at fortælle om vores koncept. Vi har mange økologiske varer, mærkevarer og danske varer i vores sortiment, siger han.

De 32 butikker, der skal dreje nøglen om, fordeler sig med 14 på Sjælland, 8 i Nord- og Midtjylland samt 10 butikker i Sydjylland og på Fyn.

Butikkerne får sidste åbningsdag i løbet af juni og juli.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget