Efter mange års kamp: Skibsvrag er endelig blevet fjernet

Siden marts 2014 har Skibsvraget Idun ligget som en øjenbæ ud for badeanstalten Helgoland på Amager. I dag blev vraget fjernet.

Et skibsvrag ud for den populære badekyst på Amager Strandpark har i årevis ligget synligt til stor gene for de mange badegæster - men ingen har ville tage ansvaret for at få det fjernet. I dag blev skibsvraget Idun dog endelig bjerget efter de mange års kamp.

Det hele begyndte tilbage i 2012, hvor ejeren af den gamle tyske slæbebåd havde kastet anker ud for badeanstalten Helgoland.

Herfra fik han besked på at fjerne det af skiftevis kommune og stat, mens han sejlede frem og tilbage mellem de forskellige myndigheders farvand og skiftevis kastede anker hos kommune og stat for på den måde at drive gæk med myndighederne.

Men i foråret 2014 under stormen Carl kunne skibet ikke klare mere, hvorfor det gik på grund under uvejret.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Der har det ligget lige siden, mens myndighederne har diskuteret, hvem der stod med ansvaret for at få fjernet den gamle slæbebåd.

I retten blev ejeren dog dømt til selv at fjerne det - og hvis ikke, måtte staten gøre det for hans regning, da det lå i statens farvand, der begynder 100 meter ud fra kysten.

Men det ønskede staten ikke at gøre, da manden ingen penge havde, og at man derfor ikke "kunne plukke hår af en skaldet mand."

Vraget lå i statens farvand, men da skibet hverken var til gene for skibstrafik eller for miljøet, ville man ikke bruge offentlige midler på at få det fjernet.

Foto: TV 2 Lorry
Foto: TV 2 Lorry

Det lykkedes dog efter flere års kamp at få afsat penge rent politisk i en pulje til fjernelse af kystnære skibsvrag - og sikret, at også skibsvraget ved Amager Strandpark kunne fjernes, selvom man kendte ejeren, der selv burde have fjernet det.

I dag - efter mere end seks års kamp - blev skibsvraget så endelig trukket op fra havbunden ved Amager Strandpark. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere