Efter Lindegården: Regeringen dropper udskældt bosteds-forslag

Et forslag om at placere farlige psykiske syge på en ny type bosteder bliver nu droppet af VLAK-regeringen.

Regeringen dropper et omstridt udkast til et lovforslag, der skulle placere farlige psykisk syge på en ny type særligt sikre bosteder. 

Det skriver netavisen Altinget.

Forslaget kom i september sidste år i kølvandet på fem drab på bosteder i løbet af de sidste fire år sammenholdt med analyseresultater, der viser, at niveauet af vold og trusler mod personale generelt er højt på bosteder.

Derfor nedsatte regeringen i juni 2016 en arbejdsgruppe, der skulle se på forbedringer og mulige initiativer i den pressede sektor. 

Hård medfart

Regeringens forslag faldt imidlertid ikke i god jord hos interesseorganisationerne. Og heller ikke internt på Christiansborg har det fået ros.

- Jeg har læst høringssvarene, og jeg har holdt møder med en del af de organisationer, som har kritiseret lovforslaget. Og modstanden er massiv, siger fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) til Altinget.

Hos Københavns socialborgmester Jesper Christensen (S) var der til gengæld en forsigtig optimisme efter lanceringen af forslaget. Det var ham selv, der foreslog regeringen at gøre noget efter drabet på Københavns Kommunes bosted Center Lindegården i påsken 2016.

Socialborgmester: Der måtte ske noget

- Det har været en lang sej kamp, men jeg er glad for, at regeringen har lyttet til forslaget om en ny type bosteder. Drabet på Center Lindegården gjorde det tydeligt, at der må ske noget nyt i psykiatrien. Det er jeg glad for, at regeringen nu endelig melder ud, at de er enige i, sagde Jesper Christensen dengang.

Efter planen skulle lovforslaget være fremsat i Folketinget inden for kort tid. Formålet var at forhindre drab på ansatte på bosteder. Men nu bliver det altså alligevel ikke til noget i sin nuværende form.

I stedet vil Karen Ellemann nu kontakte forligspartierne bag aftalen om bostederne for at drøfte den videre proces.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Jesper Christensen.

OM OPRINDELIG AFTALE I OKTOBER 2016

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere