Efter kuldsejlet italiensk gastro-eventyr: Nu vender Irma tilbage til Illum

Godt tre måneder efter det italienske madmekka Eataly drejede nøglen om i Illums kælder, annoncerer stormagasinet nu, at en gammel kending vender tilbage.

Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

For to år siden sagde Irma farvel og tak til Illum efter at have haft butik i stormagasinet siden 1969 midt i København.

Pladsen i stormagasinet skulle indtages af et sandt italiener-gastro-eventyr, madmekkaet Eataly, der skulle pirre velhavernes smagsløg og sydlige fornemmelser, når vejen gik forbi Illum.

Eataly blev dog en fiasko, og allerede et år og tre måneder efter opstarten i 2017, måtte det italienske madmekka dreje nøglen om.

Derfor har der siden april måned stået gabende tomt i de forladte lokaler i Illums nederste plan.

Læs også Italiensk madmekka lukker efter blot halvandet år

Det er dog snart fortid, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Til september bliver Irma nemlig igen en del af det eksklusive stormagasins udbud med et flagskibssupermarked på Strøget i København. 

- Vi er meget glade for at komme tilbage. Siden vi meldte lukningen ud, har vi modtaget ekstremt mange henvendelser fra kunder i det indre København, der har ønsket os tilbage. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi har kunnet indgå denne aftale med Illum, der giver os mulighed for at åbne en butik med alt det bedste, Irma kan, siger direktør for Irma, Søren Steffensen, i en pressemeddelelse.

I Illum er gensynsglæden også stor. Her lyder det fra direktør Jeanette Aaen, at Irma passer perfekt i Illums vision og strategi om at skabe kvalitetsoplevelser for brugerne med de bedst mulige varer.

- Vi ved, at Irma er en seriøs spiller, som har en stærk ekspertise inden for købsoplevelser og kapaciteten til at udfolde dette spændende nye koncept, siger direktøren blandt andet.

Irma i Illum bliver ifølge pressemeddelelsen et madhus med et Irma-supermarked. Det betyder, at Irma vil åbne forskellige deli'er med færdige madløsninger af høj kvalitet. Desuden vil der være specialafdelinger for vegetarer og veganere. 

Læs også Irma dropper provinsen: Lukker 11 butikker

- Men først og fremmest vil det være med det københavnerne elsker ved Irma: Klassiske Irma-varer, høj kvalitet og god kundeservice, siger Søren Steffensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik