Efter konkurs: Ildsjæle og frivillige står bag Københavns Karneval

Pinsekarnevallet i København danser endnu engang gennem gaderne - men i år er det kun sket med hjælp fra ildsjæle, der har trukket det store læs.

I godt vejr og til gyngende sambarytmer bevægede glade dansere sig gennem København Foto: Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Til gyngende sambarytmer og i flot skolskinsvejr dansede et stort karneval endnu engang gennem de københavnske gader.

Med fjer i håret, bjælder på anklerne og - for nogle - meget lidt tøj på kroppen bevægede de sambaglade dansere fra Nyrtorv til Kongens Nytorv i anledningen af Københavns Karneval, der huserer hovedstaden lørdag og søndag.

Men det er langt fra en selvfølge, at sambarytmerne og det store følge i dag gik parade gennem København - karnevallet var nemlig tæt på at blive aflyst. 

Læs også Det kan du lave i pinsen: Træskibe, middelaldermarked og breakdance

Det fortæller Louise Kubert, der er bestyrelsesmedlem i Karnevalsforeningen, som står bag karnevallet i København.

Efter det eventbureau, som var hyret til at afvikle københavner-karnevallet, gik konkurs, røg den økonomiske bevilling fra Københavns Kommune også - og så måtte der både kreativ tænkning og masser af frivillighed til, hvis der igen skulle være samba i gaden.

- Vi fik samlet bestyrelsen og sat os ned, for at finde ud af, hvad vi skulle gøre. Derefter fik vi samlet alle foreningens medlemmer og holdt nogle krisemøder - og i fællesskab fik vi stablet det her på benene, siger Louise Kubert, der har været tovholder på projektet.

- En masse frivillige hænder har gjort udfaldet. Og så har vi lavet nogle støttearmbånd, som gerne skulle dække de udgifter, der er forbundet med at holde et karneval, siger hun. 

Læs også Se sambapiger træne trin forud for Københavns Karneval

Indtil videre holder planen og karnevallet afvikles i København både lørdag og søndag.

Men det har ikke været uden udfordringer, at holde et så stort arrangement uden en pose penge i baghånden. 

- Den største udfordring har været en nul-økonomi. Vi har ikke haft en eneste krone at lege med. Og det er dyrt, og alting koster jo. Der er ikke noget, der er gratis. Så det har været en stor udfordring, siger Louise Kubert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?