Efter dom: Nu skrotter København ulovlige p-regler tre andre steder

Selv om politikerne for over et år siden vedtog, at de nu underkendte regler skulle skrottes, skulle der en landsretsdom til.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Det var ikke bare ved Dronningegården i Indre By, at Københavns Kommune håndhævede de p-regler, som Østre Landsret torsdag underkendte.

Også i Store Kongensgade – tæt på Dronningegården – og på Øster Allé og Edel Sauntes Allé ved Fælledparken har bilister skullet stille p-skiven samtidig med, at der skulle betales for parkeringen.

Det er i strid med bekendtgørelsen om parkeringsskiver samtidig at opkræve betaling for parkeringen, har landsretten fastslået – og det har fredag fået kommunen til at dække skiltene til de tre steder i byen.

Læs også Kommune lægger sig ned efter dom: Vi betaler p-bøder tilbage

Arbejder stadig på ny løsning

Et flertal i miljø- og teknikudvalget besluttede allerede i februar 2016, at såvel ordningen ved Dronningegården, Store Kongensgade og Fælledparken skulle droppes, men der skulle alligevel en landsretsdom til at få kommunen til at droppe den.

- Det har taget noget tid, og det skyldes, at ordningen har haft et formål. Der er nogle behov, eksempelvis ved Parken, hvor turister kommer til i busser for at se landskampe, som vi skal have plads til. Derfor har vi kørt videre med kombinationen, siger Jes Øksnebjerg, der er centerchef i Center for Parkering under miljø- og teknikforvaltningen, til TV 2 Lorry.

Ifølge ham arbejdes der stadig på at finde en løsning, der kan sættes i stedet. Og idet kommunen i første omgang vandt sagen i fogedretten, var man ikke tidsmæssigt pressede til at finde en løsning, forklarer han videre.

Læs også FDM vinder parkeringssag: Nu skal bilisterne have penge tilbage

Det var skilte som det her, der nu er dækket til af Københavns Kommune. Foto: FDM

"Udmærket responstid"

Man kan nemt få den tanke, at I bevidst trækker den til sidste øjeblik?

- Det kan jeg ikke genkende. Den præmis, du sætter op, er, at vi er ude på at genere borgerne for at få flest penge i kommunekassen. Den præmis anerkender jeg ikke.

Jeg siger ikke, at I er ude på at genere nogen. Jeg siger bare, at man kan få den tanke, at I går lige til kanten af reglerne – og i dette tilfælde så også over.

- Vi har en fogedretsdom, der fortalte os, at det vi gjorde, var lovligt. Den er nu blevet underkendt, og det reagerede vi så på inden for 12-16 timer. Jeg synes, det er en udmærket responstid, at vi i dag har været ude og dække skiltene over, siger Jes Øksnebjerg.

Vi er ikke  sat i verden for at genere folk, men for at betjene folk

Jes Øksnebjerg, chef, Center for Parkering

- Vi er ikke sat i verden for at genere folk 

Afgørelsen ”overraskede” forvaltningen, men alligevel gør kommunen ikke mere ved sagen.

- Vi kunne vælge at gå videre med den til Højesteret, men da vi ikke er sat i verden for at genere folk, men for at betjene folk, gør vi ikke det. Hvis der er tilfælde som her, hvor to domstole er, så stopper vi den der.

Skal I fremover blive bedre til at læse bekendtgørelsen bedre?

- Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for at forstå lovgivningen, som den skal forstås.

Centerchef Jes Øksnebjerg oplyser til TV 2 Lorry, at kommunen i alt vil tilbagebetale 8.000 afgifter til kunderne, hvilket koster i omegnen af fire millioner kroner.

Årligt opkræver Center for Parkering 300.000 p-afgifter. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik