Efter bandeskyderier: Nørrebro siger fra med fakkeltog

Fakkeloptog skal vise, at borgerne på Nørrebro står sammen efter måneder med skyderier.

Der blev tændt ild i hundredevis af fakler på Nørrebro torsdag aften.

Her vil man nemlig ikke accepere de mange bandeskyderier, der har været i bydelen de seneste måneder - og det skal fakkeltoget vise, fortæller arrangøren Anahita Malakians, der bor på Nørrebro og er folketingskandidat for Venstre.

- Vi gør det, for at borgerne får en stemme, så vi i fællesskab kan sige fra. Det er svært at komme som enkeltperson og sige, at vi ikke vil have, at de er i vores bydel. Men når vi står sammen går det meget bedre, siger hun til TV 2 Lorry.

Optoget startede på Blågårds Plads klokken 19, hvor der blev uddelt fakler. Derefter blev der vandret mod Den Røde Plads, der så sent som lørdag var et gerningssted. Her blev to tilfældige personer skudt.

Arrangøren Anahita Malakians gik forrest i optoget.
Arrangøren Anahita Malakians gik forrest i optoget.
Foto: TV 2 Lorry

"Vi skal kunne leve i fred. Sammen" og "Fælles for tryghed" står der på bannere, der bliver holdt oppe blandt de op mod 400 mennesker, der deltog i fakkeltoget.

En af deltagerne ved optoget var Erik, der håber, at de mange mennesker kan sende et budskab til bandemedlemmerne: 

- Vi må håbe, at vi sender et signal ud om, at vi er mange, der gerne vil have en bedre tilværelse her på Nørrebro. Jeg vil godt være med til at understøtte, at man skal have en rolig tilværelse på Nørrebro. Det kan ikke være rigtigt, at man skyder mere eller mindre tilfældigt. Det skal skabes en utryghed hos mennesker. Det er vi ikke vant til i Danmark, siger han til TV 2 Lorry.

Skyderier opleves i medierne

En af dem, der har skyderierne tæt på er Maj Marie Carsten, der bor i området og går blandt de forreste. På armen bærer hun sin toårige søn.

Det er mest i medierne, at de oplever skyderierne, fortæller hun til Ritzau. Men også lyden af helikoptere, der overvåger området, har mindet hende om dem.

- Vi tænker rigtig, rigtig meget på det i dagligdagen. Om de ting, vi gør, er sikre. Vi har ikke ændret noget. Det er klart, at vi skal tage os mere sammen for at gå ud om aftenen, fordi det selvfølgelig er mere trygt derhjemme, siger hun til Ritzau. 

Der var cirka 400 mennesker under aftenens optog.
Der var cirka 400 mennesker under aftenens optog.
Foto: TV 2 Lorry

"Jeg er også pisse bange"

Anahita Malakians, der er politiker, har fået skudt i skoen, at fakkeltoget kun blev arrangeret for at få opmærksomhed. Men det kan hun ikke genkende: 

- Jeg er også borger på Nørrebro, jeg er ogsa pisse bange, når jeg går på gaden, jeg er også angst for mine børn. Hvorfor skulle jeg have en mindre stemme, bare fordi jeg stiller op i politik, siger hun.

- Optoget var noget, der lå mig på sinde, så jeg gjorde det, fordi jeg følte, at der var behov for det, siger hun til TV 2 Lorry.

Sidst blev en mand skudt på Heimdalsgade søndag aften. Den ramte 39-årige mand er stadig i kritisk tilstand.

Også mandag næste uge er der arrangeret fakkeltog.

TV 2 Lorry var med under fakkeltoget:

 
Politiet var også til stede under aftenens optog.
Politiet var også til stede under aftenens optog.
Foto: TV 2 Lorry

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Belgien 2019, udtagelsesstævne til EM(1)

playSaltomortale på hesteryg - mød danmarksmestrene i voltigering

Svanemølleværket

En astronaut, en hjerneforsker og en TV-vært skal samle midler til flytning af kendt museum

Matador

Nu kan Matador-fans købe rekvisitter fra TV-serien på auktion

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere