Efter ballade: København overtager driften af Ørestad Skøjtehal

Foreningen Copenhagen Lions har brudt kontrakten med Københavns Kommune. Derfor overtager kommunen nu driften.

Den københavnske skøjte- og ishockeyklub Copenhagen Lions har brudt deres kontrakt med Københavns Kommune.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Klubben har siden oktober 2016 varetaget driften af Ørestad Skøjtehal, men har den seneste tid modtaget massiv kritik for måden skøjtehallen har været drevet på.

Senest blev Copenhagen Lions politianmeldt af Københavns Kommune i september måned på baggrund af en rapport fra Intern Revision. 

Rapporten viste, at der var rod i foreningens økonomi, ligesom der var uregelmæssigheder i moms, skat og kørselsafregning og erklæringer til kommunen.

Samtidig med at Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune politianmeldte Copenhagen Lions, blev klubbens aftale om at drive Ørestad Skøjtehal opsagt fra 1. januar 2018.

Nu overtager Københavns Kommune dog driften med Ørestad Skøjtehal allerede fra mandag den 13. november.

Det skyldes, at Copenhagen Lions ifølge Københavns Kommune har brudt kontrakten med kommunen halvanden måned før den var opsagt.

I pressemeddelelsen oplyser Københavns Kommune, at overtagelsen af driften "sker for at sikre københavnerne adgang til Ørestad Skøjtehal."

Copenhagen Lions: "Vi kan ikke sikre medarbejdere løn, før kommunen overfører penge"

Den udlægning genkender kasserer i Copenhagen Lions Mogens Friborg ikke.

- Vi har været i dialog med Københavns Kommune om at fortsætte driften, men forhandlingerne er brudt sammen, siger Mogens Friborg og fortsætter:

- Den 31. oktober modtager i en anmodning fra kommunen om at genoptage driften af skøjtehallen. Den vil vi gerne imødekomme, men bi sender et svar til kommunen om, at de skal overføre et accontobeløb på 300.000 kroner til betaling af medarbejdere.

- Vi har ikke hørt noget siden. Vi kan bare ikke tillade at sende folk på arbejde, når vi ikke kan sikre, at de får løn. Vi kan ikke fortsat bruge medlemmernes penge, siger Mogens Friborg.

Ifølge næstformanden har klubben ikke modtaget betaling for opretholdelsen af driften fra den 31. august, hvor aftalen blev opsagt første gang.

Den 22. september politianmeldte kommunen Copenhagen Lions for mislighold og uorden i regnskabet. Siden kontraopsagde Copenhagen Lions kontrakten mellem parterne for kommunens misligeholdelse af aftalen.

Mogens Friborg oplyser desuden til TV 2 Lorry, at Copenhagen Lions politianmelder Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning for "alvorlige strafferetslige overtrædelser" på mandag.

Kasseren vil dog ikke komme ind på, hvad den konkrete politianmeldelse omhandler.