Efter afsløringer: Tilsynsrapporter skal nu ligge på hjemmesider

Københavns Kommune beder nu alle institutioner om at lægge tilsynsrapporter ud på hjemmesiden, efter 22 dagtilbud i København har alvorlige problemer med kvaliteten.

Daginstitutionerne i Københavns Kommune bliver nu bedt om lægge deres seneste tilsynsrapporter frem på deres hjemmesider, så forældre og andre interesserede let kan få indsigt i dem.

Det sker, efter 22 dagtilbud i København har alvorlige problemer med kvaliteten. TV 2-dokumentaren "Daginstitutionerne bag facaden" sætter fokus på kritisable forhold og svigt i kommunens børnehaver og vuggestuer.

Afsløringerne er kommet frem efter TV2 har fået aktindsigt i en række tilsynsrapporten fra 2018.

- Vi gør nu det, at vi siger til vores institutioner, at der er brug for ekstra åbenhed, særligt i den situation vi står i, siger Jesper Christensen (S), der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune. 

- Forældrene har brug for at være betryggede ved, at de sagtens kan aflevere deres barn i en københavnsk daginstitution. Derfor siger vi, at de skal ud på hjemmesiden, siger borgmesteren.

quote Forældrene har brug for at være betryggede ved, at de sagtens kan aflevere deres barn i en københavnsk daginstitution

Jesper Christensen, børne- og ungdomsborgmester

I Københavns Kommune gennemfører Børne-og Ungefovaltningen hvert år et pædagogisk tilsyn i kommunens børnehaver og vuggestuer. 

Indtil nu har forældre haft mulighed for at læse tilsynsrapporterne, men kun hvis de henvendte sig til institutionens leder. 

- Lige nu er der rigtig mange, der gerne vil se dem, så for at lette presset på institutionerne og andre, vælger vi at lægge dem ud, siger Jesper Christensen.

Jesper Christensen (S), der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, beder nu daginstitutioner om at gøre tilsynsrapporter tilgængelige for forældre og andre interesserede.
Jesper Christensen (S), der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, beder nu daginstitutioner om at gøre tilsynsrapporter tilgængelige for forældre og andre interesserede.
Foto: Ida Marie Høgh / TV 2 Lorry

- Hvordan det skal ske fremadrettet, er noget vi kommer til at kigge på, men vi har brug for, at der er fuld åbenhed omkring, hvad det er vi render og kigger institutionerne efter i og selvfølgelig også tager den drøftelse åbent med forældrene, siger han.

På næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune skal politikerne drøfte, hvad de fremover gør med tilsynsrapporternes tilgængelighed. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere