Efter 900 kilometer i vandet: Ekstrem-svømmeren Lars bryder ud i tårer

Følelserne sad helt uden på våddragten, da ekstremsvømmer Lars Simonsen tirsdag eftermiddag nåede en milepæl i en hidtil imponerende rejse.

Lars Simonsen er, hvad man uden at overdrive, godt kalde for en ekstremsvømmer.

Siden juni sidste år har han nemlig svømmet intet mindre end 900 kilometer. For en måned siden krydsede han Kattegat, rundede Nordsjælland og er nu to tredjedele gennem sin særprægede ekspedition.  

Tirsdag nåede han så endelig sit delmål, da han svømmede det sidste stride stykke i modstrøm ind mod Helgoland Badeanstalt på Amager Strandpark i København.

For et år siden startede turen i Sønderjylland, hvor han hoppede i Vesterhavet og begav sig ud på den lange svømmetur. Målsætningen er at være den første, der svømmer Danmark rundt, og den opgave mangler stadig den sidste strækning for at være helt fuldført.

Mangler 400 kilometer

Der resterer nemlig fortsat 400 kilometer videre rundt ned om Flensborg Fjord, før han med god ro i sindet kan sige, at han har svømmet hele landet rundt.

Da Lars Simonsen nåede ind til stranden tirsdag eftermiddag var han tydeligt rørt – faktisk så bevæget, at han havde svært ved at holde tårerne tilbage, da TV 2 Lorry stod klar til at interviewe ham.

- Jeg er helt oppe at køre, det er så vildt altså. Følelserne får frit spil. At komme forbi København og få den her oplevelse er så stort. Jeg er så glad lige nu. Alt det jeg håbede på, at eventyret ville give, det har vi fået i dén grad, så det er dét, der driver værket, siger Lars Simonsen til TV 2 Lorry.

Mor har gået ved siden af 

Hans forældre har støttet ham gennem tykt og tyndt på den lange rejse. Mens Lars’ far sørger for transport og logistik, så har moderen Ilse Simonsen vandret langs stranden på den samme rute, som sønnen Lars har svømmet.

Og hun var også meget glad på sin søns vegne, da han nåede København.

- Det er så vildt, for vi troede ikke, at det var muligt, og vi havde ikke en chance for at vide, hvordan det ville gå. Men Lars har en stærk vilje og er så positiv, siger hun til TV 2 Lorry.