Efter 26 år på Steno Apotek: Denne episode glemmer jeg aldrig

- Der er ikke to dage, der er ens her, fortæller Klaus Rasmussen, der de sidste 26 år har serviceret kunder på landets snart eneste døgnåbne apotek.

Når den nye apotekerlov træder i kraft ved årsskiftet, vil der efter midnat kun være åbent på Steno Apotek ved Hovedbanegården i København.

quote Vi er sidste skanse, før man putter noget i munden. Så er der noget, der skal rettes af fejl, så skal det ske her.

Klaus Rasmussen, farmaceut på Steno Apotek.

TV 2 Lorry besøgte onsdag det gamle apotek, hvor personalet er vant til at håndtere både de tålmodige og utålmodige kunder.

- Der er ikke to dage, der er ens her, fortæller farmaceut Klaus Rasmussen, der de sidste 26 år har serviceret kunder på Steno Apotek.

Et job, som i takt med besparelserne på sundhedsvæsenet, bliver vigtigere år for år.

- Vi er sidste skanse, før man putter noget i munden. Så er der noget, der skal rettes af fejl, så skal det ske her, siger Klaus Rasmussen.

Voldelige hooligans

Gennem de sidste 26 år har Klaus Rasmussen oplevet lidt af hvert. Men den dag, han husker bedst, var i år 2000, da hooligans fra England og Tyrkiet kom op og slås på Rådhuspladsen før UEFA Cup-finalen mellem Arsenal og Galatasaray, som blev spillet i Parken.

- De kom jo til skade, og kom derfor i en lind strøm ind på apoteket og købte forbindingsstof. Nogle af dem blev også lappet sammen, og vi tænkte jo, at vi gjorde dem en stor tjeneste blot for at finde ud af, at da de var blevet forbundet, så drog de igen ud på Vesterbrogade for at slås videre, fortæller Klaus Rasmussen.

Steno Apotek åbnede første gang i 1901. Apoteket har fået sit navn efter den berømte danske læge og teolog Niels Steensen, som senere blev kåret som helgen.

Forventer ikke kø og længere ventetid

Den første januar bliver Steno Apotek det eneste døgnåbne apotek i hele landet, når den nye apotekerlov slår igennem. Klaus Rasmussen forventer dog ikke, at det kommer til at medføre store køer og ekstra ventetid for kunderne.

quote Hvis det viser sig, at det bliver meget mere end tidligere, så indretter vi os efter det.

Klaus Rasmussen, farmaceut på Steno Apotek

- Der er jo stadigvæk betjening til klokken 24 på de gode gamle vagtapoteker i Lyngby, Sønderbro på Amager og i Glostrup, pointerer han.

Apoteket har da heller ikke ansat mere personale i det nye år, men de vil følge den nye virkelighed tæt.

- Hvis det viser sig, at det bliver meget mere end tidligere, så indretter vi os efter det, siger Klaus Rasmussen.

Hvis man akut skal bruge medicin uden for apotekernes åbningstid, og man ikke lige kan lægge vejen forbi Steno Apotek, så er den eneste mulighed at ringe til akuttelefonen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere