Efter 142 år: Nu får Danmarks ældste boldklub sit første pigehold

I mange år har fodboldglade piger kun trænet med på drengeholdene i Kjøbenhavns Boldklub. Men nu tilbyder klubben fire nye hold kun for pigerne.

Med hele 142 år på bagen, er Kjøbenhavns Boldklub den ældste ikke-britiske fodboldklub i Europa. 

På trods af klubbens lange levetid, har det indtil videre kun været været de mandlige fodboldspillere, der har kunne snøre fodboldstøvlerne og løbe på banen.   

Men for første gang nogensinde, stiller klubben nu med fire nye ungdoms pigehold, med opstart i efteråret 2018.

- Vi har i årevis fået henvendelser fra piger, der ville spille fodbold, hvor vi har tilbudt pladser på de eksisterende drengehold. Det med at starte rene pigehold er noget vi har haft oppe og vende hvert år, men den største udfordring har været banekapacitet, mangel på træningstider og mange drenge på venteliste - og så har vi måtte prioritere dem, fortæller Franz Dupont, der er sportschef for ungdomsholdene i Kjøbenhavns Boldklub.  

Pigefodbold vokser

Hos Dansk Boldspil Union (DBU), er der et landsdækkende ønske om at vækste endnu mere indenfor pigefodbold, og skal man efterleve det, skal der oprettes flere hold i de større klubber, mener Franz Dupont.  

Klubben starter i første omgang et hold af 25 piger, fordelt over fire forskellige årgange i klubbens ungdomsafdeling. 

Holdene træner samtidig med de eksisterende drengehold på årgangene, og indgår på lige fod i klubbens sportslige model, i forhold til træningsfokus og spillemetoder. 

- I mange fodboldklubber har der været en tendens til at man laver isolerede afdelinger for pigerne, med særskilte træninger og træningsmetoder, men hos os vil vi forsøge at integrere pigerne i klubben, så kvaliteten af træningen og niveauet bliver på lige fod med de eksisterende drengehold, siger Franz Dupont. 

Allerede en del tilmeldte

Boldklubben har kun for nyligt åbnet op for tilmelding til de nye pigehold, men oplever allerede en stor interesse. 

KB's hjemmeside, kan fodboldglade piger tilmelde sig de forskellige hold indtil den 24. August 2018.

- Jeg vil ikke sige at der er udsolgt endnu, men der er rigtig stor efterspørgsel på alle årgange. Vi opretter en venteliste, men kommer der massiv søgning, så vil vi selvfølgelig forholde os til det, fortæller Franz Dupont, der ikke kan udelukke, at klubben på et senere tidspunkt vil åbne op for flere årgange.