E-boks ramt af svindlermails

E-boks kunderne oversvømmes af svindlermails - E-boks advarer kunderne

Svindlerne forsøger at få fat i danskernes Nem-ID Foto: Jonas Vandal Ørtvig, Scanpix

En bølge af emailsvindel mod kunder og brugere af E-bokssystemet ser ud til at fortsætte med uformindsket styrke. E-boks valgte forleden at advare sine brugere mod ikke at hoppe på svindlen - og nu fortsætter problemet.

E-boks er ejet af Nets og PostNord og giver for eksempel det offentlige mulighed for at kommunikere digitalt med landets indbyggere. Det er også via E-boks, man kan få tilsendt for eksempel lønsedler fra arbejdsgivere, der er koblet på systemet. Problemet er, at man logger på med Nem-ID og dermed skal bruge det nøglekort, som rigtig mange svindlere gerne vil have fingre i. Og det er det, de forsøger at få, med de falske emails, der er i omløb.

"Kære kunde, Du har en ny intern besked. Log på for at se".

Sådan hedder det i den falske mail, der forsøger at lokke folk ind på en hjemmeside, hvor svindlen for alvor starter.

-Vi kan se at svindlerne forsøger at føre modtagerne hen til en hjemmeside, hvor de skal uploade deres nøglekort”, forklarer Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikations- og marketingschef i E-boks.

Hun tilføjer:

-Det er vigtigt at understrege, at man ikke må tage billeder at sit nøglekort og uploade det. Det er en del af sikkerheden ved NemID, så det ikke kan blive misbrugt”.

Hvis man forsøger at kontakte E-boks, så er det første, man støder ind i, virksomhedens advarsel om svindlen, og selv om virksomheden har advaret mod problemet i flere dage, så er der foreløbig intet, der tyder på, at den aftager. I dag fortsatte strømmen af falske emails ud til kunderne.

Læs også Sådan undgår du at blive snydt via MobilePay

Susanne Søndahl Wolff bekræfter over for TV 2 Lorry, at der er en ny bølge af svindelmails i omløb.

-Men vi samarbejder med myndighederne om det, sådan at falske hjemmesider bliver lukket, siger hun.

For hopper folk på de falske mails, så havner de på hjemmesider, der til forveksling ligner E-boks officielle side - og det er her, det kan gå helt galt.

E-boks skriver på deres hjemmeside, at modtagere, som har reageret på de falske henvendelser, skal sørge for at få spærret deres NemID.

Læs også Advarsel fra Nordsjællands Politi: Slet denne SMS

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik