Dyreklinik advarer: Eksplosiv hundediarré plager byhunde

Centrum Dyreklinik København opfordrer københavnske hundeejere til at holde særligt godt øje med deres hundes helbred for tiden.

Hunden Bowie er et år gammel og én af dem, der har været ramt af kraftig diarré. Heldigvis er han ok igen, oplyser Christa Hede. Foto: Centrum Dyreklinik København

Hun er ikke i tvivl, Christa Hede, dyrlæge i Centrum Dyreklinik København. 

- Det er værre, end vi har set før.

Hun snakker om de enormt mange tilfælde af diarré hos hunde, som dyreklinikken ser i denne periode. 

Symptomerne hos de firbenede følgesvende starter ofte med opkast, manglende lyst til at spise og et større behov for søvn. Og herefter udvikler det sig til en kraftig diarré: 

Læs også Kvinde reddet af sin hund under voldtægt

- Den er virkelig eksplosiv, og det står faktisk ud af dem. Ejerne bliver ret forskrækkede og henvender sig til os, siger Christa Hede.

Særligt områderne Vesterbro, Frederiksberg og København K er ramt i øjeblikket.

Byhunde skal passe ekstra på

Ifølge dyrlægen er hunde i byen særligt udsat for at blive smittet med diarré, da der herinde er en stor koncentration af hunde, som ofte bliver luftet på de samme grønne arealer.

Læs også Kæmpe rotte i kendt park vil ikke dø: "Den største vi har set"

Derfor er det også ekstra vigtigt, at hundeejere her er opmærksomme på hundens humør, og - hvis den har nogle af de ovenstående symptomer - sørger for, at hundene får væske indenbords.

Det kan nemlig godt betale sig med forebyggende behandling, inden diarréen kommer.

Den forebyggende behandling kan eksempelvis være, at man giver sin hund skånekost fordelt på 5-6 små måltider i løbet af døgnet.

Et andet godt råd fra dyrlægen lyder, at når man går tur med sin hund, så er det en god idé at spørge andre hundeejere om deres hund har diarré eller opkast, inden hundene får lov at hilse på hinanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik