Dyre fristelser: Million-smykker giver fuldt hus i Børsen

Rolex, diamanter og ædelstene. Smykker så dyre, at de ikke har en pris lokker hobevis af drømmere til komplet udsolgt smykkemesse.

Foto: Klarlund

Armbåndsure i millionklassen og historiske ædelstene er blot nogle af de ting, der i de her dage, pynter indersiden af Børsen i København. 

I denne weekend afholder smykkeforhandleren Klarlund udstilling, hvor smykkefans og folk med dyre fornemmelser, kan se og prøve smykker og ure i millionklassen. 

Trods priser de færreste kan betale, så er fascinationen af mekaniske armbåndsure og diamanter alligevel så stor, at udstillingen for syvende år i træk kan melde totalt udsolgt.

Og ifølge Klarlunds administrerende direktør, skyldes det chancen for at komme helt tæt på noget, som man normalt ikke har adgang til. 

00:45 Luk video

Publikum har mulighed for at prøve drømmeuret eller iføre sig diamanter af højeste karat

Ronni Hetoft, administrerende direktør, Klarlund

- På Klarlund Expo kan ur- og smykkefans dykke ind i urenes og smykkernes verden i eksklusive, men også uformelle omgivelser med højt til loftet, og publikum har mulighed for at prøve drømmeuret eller iføre sig diamanter af højeste karat, fortæller Ronni Hetoft. 

IWC Portugieser Grande Complication-uret til knap 1,5 millioner kroner er blot et af de luksus-ure, der er udstillet ved weekendens Klarlund Expo.  Foto: Klarlund

Læs også Komtesserne af Rosenborg sælger oldemors bryllupsgave på auktion

Et mikro-mekanisk mesterværk

Med mærker som Rolex, Omega og TAG Heuer er det nogle af verdens ældste - og mest eksklusive ur-mærker, som man kan opleve på Børsen de her dage. 

Nogle af dem er omkring hundrede år gamle og består af mere end 200 dele, og ifølge Klarlund, så er historien om det store håndværk omkring det lille ur, noget af det, der har fået interessen for mekaniske armbåndure til at stige i vejret. 

Folk bliver overrasket over, hvor høje priser de her vintageure reelt holder.

Lars Rasmussen, værkstedschef Klarlund

-  Folk bliver overrasket over, hvor høje priser de her vintageure reelt holder. Der har været voldsom vækst i det gennem de sidste 10-15 år, hvor folk er begyndt at interessere sig rigtig meget for fortiden inden for ure, fortæller Lars Rasmussen, der er værkstedschef i Klarlund. 

Han fortæller, at den stigende interesse de seneste år har trukket priserne, specielt på Rolex-urene, voldsomt op. 

Læs også Vurderet til 25.000: Guitar med Gasolin-medlemmernes autografer på auktion

Ud over de eksklusive mekaniske håndværk, har Klarlund lånt værdier fra nær og fjern. 

Blandt andet fra det parisiske juvelerhus Chaumet, der er et af verdens ældste, som siden 1780 har lavet smykker til prominente kulturpersonligheder. 

Blandt andet til Napoleons første hustru, kejserinde Josephine. Hun designede et smykkesæt i 1809 bestående af halskæde, øreringe og en broche i guld, farvede ædelstene og perler, som også kan opleves ved udstillingen. 

Smykkesæt fra 1800, som blev designet af Napoleons første kone, kejserinde Josephine. Foto: Klarlund

''Det er igen blevet smart at være urmager''

Klarlund har Danmarks største urmagerværksted med 16 fuldtidsansatte. Og her mærker de også til den stigende interesse for de mekaniske ure. 

- Det er igen blevet smart at være urmager, og vi har de seneste år oplevet en kolosal interesse for faget blandt de unge, fortæller Ronni Hetoft. 

Det er igen blevet smart at være urmager, og vi har de seneste år oplevet en kolosal interesse for faget blandt de unge.

Ronni Hetoft, administrerende direktør, Klarlund

Derfor er der til udstillingen også mulighed for at møde forskellige medarbejdere, der kan gøre nysgerrige klogere på faget. 

Det er til og med i dag den 18. november, at Klarlund åbner dørene for den totalt udsolgte udstilling i København. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?