DSB smider de frivillige væk fra Hovedbanegården

Siden i Fredags har frivillige organisationer, der gerne vil hjælpe flygtninge fået afslag på at opholde sig på Københavns Hovedbanegård.

Det område, hvor de frivillige hjælpeorganisationer indtil for nylig indsamlede store mængder tøj, modermælkserstatning og andre fornødenheder til flygtninge er ryddet. Organisationerne er ikke længere velkomne, lyder det fra DSB.

- Det har skabt problemer i forhold til kunderne og vores personale. Det har også givet problemer i forhold til trafikafviklingen, der er toge der er blevet forsinkede. Nu har vi bedt dem om at være et andet sted, siger Aske Wieth-Knudsen, chef for Forretningsudvikling i DSB.

De frivillige hjælpeorganisationer, har siden sidste uge været i dialog med DSB om at benytte andre lokaler på Hovedbanegården. Men nu har de altså fået et endeligt afslag. De er skuffede over DSB's beslutning.

- Det synes jeg er rigtig ærgeligt, det betyder, at vi får væsentlig sværere ved at udføre vores arbejde med at hjælpe flygtninge, siger Ditte Bloch Noer fra organisationen "Welcome to Denmark."

De frivillige hjælpeorganisationer har nu forladt Hovedbanegården, men der er stadig tilladt for enkeltpersoner, at hjælpe flygtninger og migranter på Hovedbanegården.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

panum instituttet

Nu skal duerne skydes

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere