DSB og Tivoli samarbejder om Den store Julerejse

Tivoli og DSB har indgået samarbejde om Jul i Tivoli og temaet Den store Julerejse.

Julen er lige om hjørnet, og i den forbindelse har Tivoli og DSB indgået et samarbejde om dette års juletema på plæneområdet i forlystelsesparken.

Hjulkøbing hedder temaet, der handler om tog og jernbaner. Her vil DSB som samarbejdspartner være med til at præge designet med minder om togrejser gennem tiden, og dermed udnyttes naboskabet mellem den gamle forlystelseshave og Københavns Hovedbanegård.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse. 

Inspiration fra damptogenes æra

Togtemaet på Plænen vil bestå af en hyggelig, gammel stationsbygning, hvor man kan få varmen og lidt at spise og drikke. Ventesalen indrettes med toginteriør fra forskellige epoker i jernbanehistorien.

Grafisk illustration af Tivolis nye julescenografi.
Grafisk illustration af Tivolis nye julescenografi.
Foto: Tivoli PR

Langs med Plænen står ’togene’ med lokomotiv og vogne, der har hentet inspiration fra damptogenes æra. Hver vogn er en bod, som man kender det fra Tivoli: én sælger godter, én sælger gaver, én sælger mad, - og en af dem er en DSB-bod. I området mellem togene er der små forlystelser og hyggelig julestemning, skriver Tivoli.

Togsimulator og konkurrencer

Minderne bliver vakt blandt andet af udlån af effekter fra Jernbanemuseet i Odense, der indgår i Tivolis scenografi. Herunder et gensyn med det gamle vingehjul, der i mange år var statsbanernes logo.

Aftalen omfatter også en bod under Jul i Tivoli. Her giver DSB Havens gæster mulighed for at prøve at føre et tog i en togsimulator samt deltage i konkurrencer.

Hjulkøbing – og resten af Jul i Tivoli – åbner lørdag den 18. november og kan besøges til og med søndag den 31. december.

Vidste du det?

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere