DSB med hjælp til husvilde: Opfører 100 studieboliger på gammelt værksted

Så er der godt nyt til boligløse studerende. DSB udlejer nu stort område med gamle værksteder, der skal blive til 100 nye studieboliger på Vesterbro.

Det gamle værkstedsareal på Otto Busses Vej, hvor der i fremtiden skal opføres mellem 80 og 100 studieboliger. Foto: DSB Ejendomme

I en periode på op til 10 år, bliver det nu muligt at flytte ind i gamle værkstedslokaler på Vesterbro. 

DSB udlejer et areal på 5500 kvadratmeter, hvor det forventes, der skal etableres mellem 80 og 100 nye studieboliger med to værelser i hver. 

Arealerne ligger i et grønt område mellem Vasbygade og Enghavevej, der i mange år har ligget øde hen. 

Men på grund af den nye planlov, er det nu muligt at opføre midlertidige boliger for studerende, indenfor den allerede eksisterende lokalplan. 

Læs også Nu kan du flytte ind i flydende arkitekttegnet studiebolig

Og ifølge Jes Transbøl, der er underdirektør for DSB Ejendomme, håber man, at de nye boliger kan være med til at danne rammerne om et nyt og spændende miljø på området. 

- Vi forventer, at de studerende sammen med en kommende midlertidig skole vil kunne skabe en god stemning i arealerne, hvor mange børn og studerende vil have deres daglige gang. DSB Ejendomme arbejder i øjeblikket på at få flere arealer i det område af Otto Busses Vej i spil med midlertidige udlejninger, og vi er allerede i dialog med et par stykker,” siger Jes Transbøl. 

De 80 til 100 nye studieboliger kommer til at ligge på det grønne areal mellem baneskinnerne og Vasbygade.  Foto: Google maps - Street View

Hvordan vil i gerne bo?

Hvordan det hele kommer til at se ud er endnu ikke besluttet. Derfor inviterer DSB Ejendomme nu interesserede til bidrage med egne idéer, hvis man har et bud på, hvordan de nye boliger kan være med til at gøre det til et spændende sted at bo. 

Fristen for interesserede er 15.september 2018. Mere info findes på DSB Ejendommes hjemmeside

Læs også 9 tips: Sådan finder du en studiebolig

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik