Dorte-sagen: 500 frivillige ledte efter nye afgørende spor

Frivillige brugte lørdagen på at finde afgørende spor, der kan hjælpe politiet med at finde Dorte Larsen.

00:22

Video: Foto: Københavns Politi, Video: TV 2 Lorry

Omkring 500 frivillige mødte lørdag op på Amager for at lede efter den 45-årige forsvundne kvinde Dorte Larsen fra Kastrup.

Det var organisationen Forsvundne Personer, der var troppet op for at finkæmme flere områder på Amager.

Det forlyder, at vi er 500, hvilket jo er fantastisk. I det hele taget står Danmark sammen, når vi har de her efterlysninger og eftersøgninger. Så det er flot.

Sofie Sønderup, talskvinde for organisationen Forsvundne Personer

Her brugte de hele dagen for at finde afgørende spor, der kan hjælpe politiet med at finde Dorte Larsen, der gik fra sit hjem i Kastrup den 29. december om formiddagen og ikke er set siden.

- Vi har koncentreret vores søgning omkring Amager, fordi der ikke er noget nyt at gå efter. Så vi leder efter et spor, som politiet kan arbejde ud fra, siger Sofie Sønderup, talskvinde for Forsvundne Personer til TV 2 Lorry.

Læs også Sidste glimt af Dorte: Fanget af naboens videoovervågning

Flot fremmøde

Efter flere timers søgen var der dog ikke dukket nye afgørende spor op af den forsvundne kvinde.

Sofie Sønderup hæfter sig dog ved, at dagens fremmøde var helt udover det sædvanlige.

- Det forlyder, at vi er 500, hvilket jo er fantastisk. I det hele taget står Danmark sammen, når vi har de her efterlysninger og eftersøgninger. Så det er flot, siger hun til TV 2 Lorry.  

Læs også Trods ny eftersøgning: Stadig ingen spor efter Dorte

Politiet prioriterer sagen højt

Københavns Politi foretog fredag en større eftersøgning med politihunde og helikopter i naturområder. Lørdag var det kun de frivillige, der var ude og lede, men i løbet af dagen assisterede politiet dem i enkelte situationer, fortæller vagtchef ved Københavns Politi Thomas Tarpgaard til TV 2 Lorry.

Lige nu er vi det sted i efterforskningen, hvor vi blandt andet forsøger at klarlægge hendes færden op til hendes forsvinden.

Thomas Tarpgaard, vagtchef ved Københavns Politi.

- Vi fik en henvendelse om en konkret lokation, hvor vi sendte nogle af vores folk ud. Men det viste sig ikke at være noget, siger han til TV 2 Lorry.

Han understreger, at blot fordi politiet ikke igen i dag har været ude at lede efter Dorte Larsen, er det ikke ens betydende med, at de ikke prioriterer sagen højt.

- Lige nu er vi det sted i efterforskningen, hvor vi blandt andet forsøger at klarlægge hendes færden op til hendes forsvinden, siger Thomas Tarpgaard.

Læs også Dorte efterlod seddel til børnene, før hun forsvandt

Brune vinterstøvler og Hilfiger-jakke

Politiet offentliggjorde fredag et billede af et par støvler mage til dem, Dorte Larsen menes at have haft på, da hun forsvandt.

Samtidig har frigav de flere deltaljer om hendes udseende og signalement: Hun er 164 cm høj, almindelig af kropsbygning, lys i huden og med mellemlangt, brunt hår. Hun var klædt i en sort Tommy Hilfiger-jakke med pelskant og hætte - og på fødderne brune vinterstøvler.

Billedet af dem kan ses i politiets tweet herunder.

Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet kan du ringe på 114.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik