Dom i sag om metrostøj: Naboer kræver høj erstatning

Klokken 13 i dag falder der dom i den første sag nogensinde om støj fra metrobyggeriet

Ni gange. Så ofte blev støjgrænsen ved metroarbejdet på Sønder Boulevard på Vesterbro overskredet i 2014. En overskridelse der bør koste hovedentreprenøren dyrt, mener anklageren i sagen, Eva Folding.

Hun argumenterer for, at entreprenøren med vilje overskred lydgrænserne for at blive færdig med arbejdet til tiden, så de ikke ville miste penge på det.

Spørger man forsvareren, så er støjmålingerne usikre og viser ikke, at støjen nødvendigvis kommer fra metrobyggeriet. Den kan lige så vel stamme fra trafik, fester eller fyrværkeri.

Der findes ikke tidligere sager om støj fra byggerier i  så stort et omfang som metrobyggeriet. Derfor skeler dommeren i sagen til tidligere domme om miljøforurening for at fastsætte et passende erstatningskrav, hvis hovedentreprenøren dømmes skyldig.

I en sag fra 1994 fik en genbrugsvirksomhed en bøde på 300.000 for at sprede blyholdigt støv, mens et firma er idømt erstatsning på 800.000 for at afskaffe kemiaffald på ulovlig vis. Derfor forventer naboerne en erstatning i den størrelsesorden, hvis dommeren finder metroens entreprenør skyldig. Forsvaren beder om den mildeste straf mulig.

Dommen falder i Københavns Byret i dag klokken 13.00.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere