Dødelig sjusk - slipper med dagbøder

49-årig sygeplejerske slipper med dagbøder i sag om uagtsomt manddrab på Bispebjerg Hospitalet.

En 49-årig sygeplejerske er skyld i, at en patient i sommeren 2013 afgik ved døden på Bispebjerg Hospital. Det vurderer Retten på Frederiksberg, som onsdag har idømt kvinden en bødestraf.

Straffen lyder på 5 dagbøder af 1000 kroner, og derudover er sygeplejersken dømt til at betale de efterladtes udgifter til begravelsen på 5664 kroner.

Offeret i sagen var en ældre kvinde, som blev indlagt med brækket hofte. En læge ordinerede det smertestillende middel Bupivacain, som sygeplejersken gav hende.

Sygeplejersken havde ingen erfaring med at give lægemidlet, og hun valgte at give det intravenøst, altså ind i patientens blodbane.

Men lægemidlet var beregnet til lokalbedøvelse og skulle i stedet være givet gennem et kateter i rygsøjlen, ligesom når fødende kvinder får lagt en epiduralblokade.

- Jeg blev forvirret af det hele. Patienten havde smerter, og jeg så, at det var smertestillende. Jeg troede, at det var den korrekte måde at gøre det på. Jeg læste det meget hurtigt. Måske overså jeg nogle ting, fortalte sygeplejersken, da hun tidligere på måneden afgav forklaring i retten.

Den forkerte håndtering af lægemidlet betød, at den 75-årige patient pådrog sig en dødelig forgiftning, og retten har nu slået fast, at det var sygeplejerskens skyld.

Anklagemyndigheden har i sagen ment, at sygeplejersken burde have erkendt sin tvivl om, hvordan lægemidlet skulle anvendes og på den baggrund have spurgt om hjælp, i stedet for bare at give midlet til patienten.

Anklagemyndigheden havde krævet fængselsstraf til sygeplejersken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere