Dobbeltmord på Amager: Nu vil han prøveløslades

Dobbeltmorderen Naum Conevski henrettede to drenge med nakkeskud på Amager i 1984. Nu vil han prøveløslades.

Efter at have afsonet næsten 32 år af en livstidsdom for et dobbeltdrab på Amager i 1984, vil den 66-årige Naum Conevski nu prøveløslades.

Det fortæller hans forsvarer Bjørn Elmquist til TV 2.

Naum Conevskis blev kendt i den danske offentlighed, da han i 1985 blev idømt livsvarigt fængsel for at have henrettet to drenge med nakkeskud på Femøren ved Amager Strand året forinden.

Conevski er makedonsk statsborger, og blev efter tre år i fængsel erklæret sindssyg.

Derfor har han de seneste 18 år været indlagt på den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Nykøbing Sjælland.

Men nu er det altså på tide, at han prøveløslades, mener advokat Bjørn Elmquist.

Han henviser til, at de psykiatriske eksperter, der har behandlet Naum Conevski, ikke mener, en prøveløsladelse vil udgøre en sikkerhedsrisiko.

- Han er velbehandlet og under behandling. Og de sidste 14 år har de (psykiaterne, red.) sagt, at han ikke udgør nogen fare for tilbagefald i kriminalitet. Hverken ligeartet eller anden kriminalitet, siger Bjørn Elmquist til TV 2.

Naum Conevski har flere gange søgt om at afsone resten af sin dom i hjemlandet Makedonien, hvor hans voksne datter, børnebørn og venner bor.

Han fik den seneste afvisning for fire år siden på trods af, at blandt andre rigsadvokaten mente, det var en god idé.

Det er desuden blevet til en del anmodninger om prøveløsladelser, men de er alle blevet afvist.

Den seneste i sommeren 2015.

Siden har Naum Conevski fået tilknyttet Bjørn Elmquist som forsvarer, og den 21. januar skal de to altså til et forberedende retsmøde hos Københavns Byret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik