Direktør om ny lufthavnsklinik: "Vi kan udvide den over tid"

Tirsdag åbnede dørene officielt til Københavns Lufthavns nye lægepraksis, som skal gøre passagerer i lufthavnen mere trygge.

Københavns Lufthavn har omkring 24.000 medarbejdere og over 25 millioner årlige rejsende. Og de mange mennesker har nu fået en ekstra sikkerhed med en helt ny lægepraksis, som officielt blev indviet tirsdag.

- Det er vel en kombination af vores allesammens faste praktiserende læge, miniskadestue og en akutmodtagelse, hvor vi sikrer, at passagererne når frem til deres destination uden at skulle forlade lufthavnen, siger Behroz Firoozfard, som er klinikejer ved Nemlægen i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

quote Det er en bekvemmelighed. Både for passagerer, men også for de ansatte, at de kan komme til lægen og få udskrevet en recept og andet, der skal foretages meget hastigt.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn

Behroz Firoozfard har det sidste halve år haft base i lufthavnen og haft en lægeklinikken, som pilotprojekt. Nu bliver projektet så en etableret del af lufthavnen - til stor glæde for lufthavnens ledelse.

- Det er en bekvemmelighed. Både for passagerer, men også for de ansatte, at de kan komme til lægen og få udskrevet en recept og andet, der skal foretages meget hastigt. Og så er det jo endnu en service ligesom det er at have apotek og convinient shops.  Det er en del af vores udvidelse af lufthavnen, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

- Vi regner med, at det bliver en travl klinik, vi får heroppe, og at vi kan udvide den over tid. Og så kan vi se, at med så mange mennesker, så skal vi også have den her service i lufthavnen, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

Folk skal føle sig trygge

Lægeklinikken i Københavns Lufthavn er sin første af sin art i Danmark, og skal gøre det nemt for både passagerer i transit og ansatte at blive tilset af en læge, hvis behovet opstår. 

- De skal være safe, når de træder indenfor i CPH regi. Og det er den portefølje, der følger herude. Der er apotek, læge og akutberedskab, som fungerer herude og det er en stor familie, som vi åbner dørene for i forhold til danskerne og turisterne, siger Behroz Firoozfard til TV 2 Lorry.

Med så mange forskellige type passagerer og ansatte har den nye lufthavnslæge i de første måneder af pilotprojektet oplevet mange typer patienter og konsultationer.

- Det er alt fra forstyrrelser i folks hjerterytme til børn, som er forpinte af skoldkopper, så det spænder sig bredt ud. Og man kan sige, at det som egentlig er fornøjelsen er at sikre, at folk kommer videre på deres rejse, siger Behroz Firoozfard til TV 2 Lorry.

Under konsultationer kan lufthavnslægen dog også tage en beslutning om at grounde patienten, hvis det ikke sundhedsmæssigt forsvarligt for dem at flyve videre.

- Så må man holde folk et døgn. Sætte dem over på Hilton, hvis det er det. Men i hvert fald sørge for, at de trygt kommer videre. Det er ikke særligt sjovt at være dårlig, hverken for patienten eller for staff oppe i en flyvemaskine med meget lidt plads, siger Behroz Firoozfard til TV 2 Lorry.

Hør den nye lufthavnslæge Behroz Firoozfard tanker om den nye klinik.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik